✅لیست پزشکان متخصص اطفال تهران – 02166602506
لیست پزشکان متخصص اطفال تهران
عفونت پوست
ممکن است در بیشتر کودکانی که دچار عفونتهای پوستی می شوند، برای تعیین مناسبترین درمان انجام تست پوستی (کشت یا سواب) نیاز باشد. اگر کودک سابقه MRSA، عفونت استافیلوکوکی یا سایر باکتریهای مقاوم را داشته باشد، تماس با اعضای خانواده یا باکتریهای مقاوم را به پزشک اطلاع دهید.
رایج ترین عفونتهای پوستی
عفونتهای قارچی
راشهای پوستی
عفونتهای انگلی
عفونتهای ویروسی پوست
بیشتر بخوانید: پزشکان متخصص کودکان
1.عفونتهای قارچی، یکی از بیماریهای شایع کودکان و نوزادان هستند که میتوانند بدون درد و خارش و ملایم باشد یا همراه با درد، خارش، سوزش یا حتی خونریزی باشند.
2.راشهای پوستی، از جمله عوارض بیماریهای آبله مرغان یا اوریون است.
3.ابتلا به عفونتهای انگلی و ویروسی بسیار به ندرت اتفاق میافتد و در صورت بروز، باید بلافاصله پزشک اطفال یا نوزاد را ویزیت کند.
4.عفونتهای ویروسی به علت قارچهای پوستی ایجاد می شود. این قارچها در لایه رویی سلولهای پوستی کودک و در مناطق مرطوب بدن، مانند بین انگشتان دست یا پا، ناحیه کشاله ران یا نواحی تناسلی کودکان رشد کرده و به بروز عفونتهای قارچی پوست منجر میشوند.
در صورت تحریک این عفونتها، امکان ایجاد تورم، خارش یا حتی پوستهپوسته و تاول نیز وجود دارد. معروفترین نوع این عفونت، بیماری دست پا دهان کودکان است.
این نوع از عفونتها، به راحتی از یک کودک به کودک دیگر منتقل می شود و به همین دلیل لازم است به محض مشاهده عفونت روی پوست کودک، دکتر وضعیت او را بررسی کند و در کنار درمان بیماری، از تماس کودک با کودکان و نوزادان دیگر جلوگیری شود.
سعی کنید شانه، برس، حوله و دیگر وسایل شخصی کودک را دور از دسترس دیگر کودکان و نوزادان قرار دهید تا احتمال ابتلای بقیه به عفونت به حداقل برسد.
برونشیولیت
برونشیولیت در نوزادان و کودکان خردسال در فصل سرما و آنفلوآنزا شایع است. ابتلا به این بیماری باعث می شود تنفس کودک، با صدای خس خس همراه باشد. برونشیولیت اکثرا در اثر ویروس ایجاد میشود و به آنتیبیوتیک نیاز ندارد.
برای بسیاری از نوزادان یا کودکان کم سن و سال دارای برونشیولیت، داروهای مورد استفاده در افراد مبتلا به آسم مانند آلبوترول یا استروئیدها، توصیه نمیشود. نوزادان زودرس یا آنهایی که دارای بیماریهای زمینهای هستند، امکان دارد به برنامههای درمانی مختلفی نیاز داشته باشند.
بیشتر بخوانید: پزشکان متخصص کودکان تهران
در واقع برونشیولیت، نوعی بیماری عفونی شایع ریوی در کودکان و نوزادان است که باعث التهاب و احتقان راههای هوایی کوچک (برونشیولها) در ریه کودک میشود. این بیماری در فصل زمستان، بین کودکان و نوزادان شایع است و معمولاً با بروز علائمی شبیه سرماخوردگی ساده شروع میشود و پس از مدتی با سرفههای شدید، خسخس سینه و یا حتی مشکل در تنفس ادامه پیدا میکند.
مهمترین علائم برونشیولیت
سرفه
آبریزش بینی
تب خفیف
گرفتگی بینی
خسخس سینه
اشکال در تنفس
البته خسخس سینه و اشکال در تنفس، در مراحل پیشرفته بیماری پیش می آید. حتی برخی از کودکان کم سنوسال و نوزادان ممکن است عفونت گوش (اوتیت مدیا) هم داشته باشند.
مهمترین عوارض برونشیولیت
نارساییهای تنفسی
کبودی لبها و پوست (سیانوز)
دهیدراسیون یا کم آبی بدن
توقف تنفس (آپنه)
کاهش سطح اکسیژن خون
بیشتر بخوانید: پزشکان متخصص اطفال
برونشیولیت در کودکان و نوزادان معمولاً با استراحت و مصرف دارو تحت نظر متخصص اطفال بهبود می یابد و این علائم زمانی بروز می کند که بیماری عود کرده و دیگر امکان درمان ساده با دارو وجود ندارد و نیاز به بستری کودک یا نوزاد در بیمارستان خواهد بود. این مورد، بهویژه در خصوص نوزادان نارس که بیماریهای عفونی و ویروسی به شدت و سرعت در آنها پیشرفت میکند وجود دارد.
برخی از ویروسهایی که باعث بروز این بیماری در کودکان و نوزادان میشوند، همان ویروسهای عامل بیماری آنفولانزا هستند و مانند آنفولانزا، امکان انتقال بیماری از طریق هوا، صحبت کردن و بازی کردن بچهها به هم وجود دارد، پس لازم است فضای بازی کودکان تا بهبودی کامل از هم جدا شود و اسباببازیها، حوله و ظروف و وسایل بهداشتی آنها از دیگر کودکان و نوزادان دور نگه داشته شود.
برونشیت
برونشیت مزمن نوعی عفونت راههای هوایی بزرگ و مرکزی در ریهها است که بیشتر در بزرگسالان دیده میشود. معمولا کلمه برونشیت برای توصیف ویروس قفسه سینه استفاده میشود و نیازی به مصرف آنتیبیوتیک نیست.
برونشیت یکی از بیماریهای شایع کودکان و نوزادان است که از هر 5 مورد مراجعه به پزشک اطفال، یک مورد بهدلیل ابتلا به برونشیت است. عمدهترین دلایل ابتلا به این بیماری در کودکان و نوزادان، آلودگی هوا، دود سیگار، باکتریها و ویروسها هستند.
البته، حدود 90 درصد ابتلا به برونشیت بهخاطر ویروسهاست و تنها 10 درصد شامل باکتریها و موارد دیگر می باشد. کودکان و نوزادان ممکن است به دو نوع برونشیت برونشیت حاد و برونشیت مزمن مبتلا شوند.
بیشتر بخوانید: پزشکان متخصص اطفال تهران
مهمترین علائم برونشیت
سرفه خشک در حالت حاد و خلطی در حالت مزمن
خسخس سینه در حالت مزمن
آبریزش از بینی
درد قفسه سینه حین سرفه یا نفس عمیق
تب و لرز
گرفتگی صدا
گلودرد
بدن درد
ضعف و بیحالی
سردرد
تنگی نفس
کودکان یا نوزادانی که به برونشیت مبتلا می شوند، در اکثر موارد بهبود پیدا میکنند. بااینحال، بعضی موارد بیماری تشخیص داده نشود یا درمان جدی صورت نگیرد، ممکن است به بیماریهای دیگری مثل برونشکتازی، برونکوپنومونی یا نارساییهای حاد ریه منجر شود.
برای درمان این بیماری، در کنار درمانهای پزشکی و دارویی تحتنظر دکتر کودکان؛ می توان از دستگاه بخور سرد برای مرطوب نگه داشتن هوای محیط استفاده کرد و میزان مصرف آب کودک نیز تا جایی که امکان دارد افزایش یابد.
کودکانی که به برونشیت مبتلا شدهاند، نیاز به استراحت دارند و بهصورت مکرر باید دستهای خود را با آب و صابون بشویند و به هیچ عنوان در معرض دود سیگار یا هوای آلوده قرار نگیرند.
بیشتر بخوانید: بهترین متخصص کودکان
دیابت کودکان
کودکان اغلب به دیابت نوع 1 مبتلا میشوند، نوعی از این بیماری که در آن سیستم ایمنی سلولهای تولیدکننده انسولین تخریب می شود و بدن دیگر انسولین تولید نمیکند. بنابراین، تزریق انسولین برای ادامه حیات ضروری است. اگرچه دیابت نوع 2 بیشتر در بزرگسالان رایج دارد، اما گاهی اوقات کودکان نیز به آن مبتلا میشوند.
نوع دوم دیابت معمولا به دلیل افزایش وزن به دلیل بیتحرکی و افزایش مصرف انرژی ایجاد می شود و با قرص یا انسولین به همراه رژیم و ورزش قابل درمان می باشد. کودکان معمولا پس از 10 سالگی به دیابت نوع 2 مبتلا میشوند و بیشتر آنها سابقه خانوادگی این بیماری را دارند.
علائم دیابت در کودکان
علائم دیابت نوع 1 و نوع 2 در کودکان تشنگی بیش از حد، تکرر ادرار، کاهش وزن، خستگی و کم آبی بدن است. در دیابت نوع 2 ممکن است درد شکمی و استفراغ وجود داشته باشد که نشاندهنده شرایط بحرانی و تهدیدکننده زندگی کودک به نام کتواسیدوز دیابتی است.
قند خون بالا در کودکان یا دیابت کودکان، زمانی ایجاد می شود که سطح گلوکز خون کودک بیش از حد افزایش یابد. گلوکز قندی است که بدن، برای تامین انرژی به آن نیاز دارد. دیابت کودکان در حالت کلی به دو نوع تقسیمبندی میشود دیابت تیپ یک و دیابت تیپ دو.
دیابت تیپ یک به دلیل اختلالات ژنتیکی بوجود می آید و در کودکان شیوع بیشتری دارد. در این بیماری، لوزالمعده، به دلیل اختلالات ژنتیکی کودک، قادر به تولید انسولین نیست و در نتیجه، سطح گلوکز خون کودک افزایش می یابد و کودک به دیابت مبتلا میشود.
دیابت تیپ دو، بیشتر به دلیل رژیم غذایی اشتباه، کمتحرکی و بیتحرکی رخ میدهد و در میان بزرگسالان شیوع بیشتری دارد، اما کودکان و نوجوانان نیز به آن مبتلا می شوند. میزان ابتلا به دیابت تیپ دوم بسیار بیشتر از تیپ یک است و طی سالهای اخیر کودکان بیشتری نیز به آن مبتلا میشوند.
بیشتر بخوانید: بهترین متخصص کودکان و اطفال تهران
هنوز هیچ درمان قطعی برای دیابت کودکان و نوزادان وجود ندارد، اما با استفاده از برخی دستورالعملها و توصیهها، می توان این بیماری را به راحتی کنترل کرد. از جمله این موارد می توان به توجه به رژیم غذایی کودک، تزریق بهموقع انسولین کودک و رعایت آرامش روحی کودک اشاره نمود.
مهمترین نشانههای دیابت کودکان
کاهش وزن شدید و غیرعادی
شب ادراری
وجود ترشحات چسبناک (در نوزادان و کودکان زیر 3 سال)
احساس تشنگی بیش از حد و غیرعادی