دسته‌بندی نشده

درمان سرخک، سرخچه و مننژیت کودکان زیر نطر متخصص | 02166602506

سرخک، سرخچه و مننژیت در کودکان

اسامی پزشکان متخصص اطفال تهران

 

بیماری های شایع در کودکان و نوزادان

مننژیت در کودکان و نوزادان

مننژیت تورم یا التهاب غشاهای نازکی است که مغز و نخاع را ‌می‌پوشاند و بسیاری از کودکان یا نوزادان به آن مبتلا می شوند. مننژیت در کودکان و نوزادان، معمولاً در اثر عفونت باکتریایی یا ویروسی بوجود می آید که به مایع مغزی نخاعی منقل می شود. مننژیت ناشی از ویروس، شایع‌تر است و شدت آن نیز به مراتب کم‌تر است.

ویروس‌های باعث مننژیت در کودکان و نوزادان

ویروس اوریون (پارامیکسو ویروس)

ویروس فلج اطفال

ویروس نیل غربی

ویروس آنفولانزا

 

بیشتر بخوانید: لیست بهترین متخصصین اطفال

 

باکتری‌هایی که منجر به بروز مننژیت می شوند و بیشتر باعث بروز التهابات شدیدتر در کودکان می‌شوند و ممکن است حتی منجر به مرگ کودک یا نوزاد شوند نیز عبارتند از هموفیلوس آنفولانزا، استرپتوکوک گروه B و استرپتوکوک پنومونی

این التهاب‌ها، بسته به شدت ابتلا ممکن است علائم مختلفی را بروز دهند. علائم این بیماری ثابت و مشخص نیست و به همین دلیل نیز تشخیص بیماری برای پدر و مادر کودک یا نوزاد چندان آسان نیست.

برخی از نشانه‌های ابتلای کودک یا نوزاد به مننژیت تب، سفتی گردن، سردرد و حساسیت به نور است. البته، در در بعضی کودکان بی‌قراری و تحریک‌پذیری، اسهال و استفراغ، راش‌های پوستی یا بی‌اشتهایی نیز دیده می شود.

برای درمان بیماری حتماً باید به پزشک متخصص اطفال مراجعه شود. با این حال، نوع ویروسی این بیماری، معمولاً خود محدود شونده است و به مرور زمان بهبود می یابد. اما نوع باکتریایی ممکن است نیاز به بستری شدن کودک یا نوزاد در بیمارستان و مصرف آنتی بیوتیک‌های قوی داشته باشد.

 

سرخک در کودکان و نوزادان

سرخک یکی از بیماری‌های شایع در کودکان و نوزادان است که بیشتر نوزادان آن سال اول زندگی خود به آن مبتلا می شوند. سرخک یک بیماری ویروسی بسیار مسری است که پس از گذراندن دوره نهفته یک هفته الی 10روز، علائمی مانند تب، آبریزش بینی، قرمزی چشم‌ها و وجود لکه‌های ریز سفید در داخل دهان را بروز می‌دهد.

نوزادانی که واکسن سرخک دریافت نکرده‌ اشند، مادران باردار و کودکان (یا حتی بزرگسالانی) که سیستم ایمنی بدن آن‌ها ضعیف است، بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به سرخک هستند.

بهترین کاری که می‌توان برای جلوگیری از ابتلای کودکان و نوزادان به این بیماری انجام داد، تزریق واکسن بیماری به نوزاد و کودک است که یک‌بار در سن 12 الی 15 ماهگی و بار دوم در سن 4 الی ۶ سالگی تجویز می‌شود.

 

بیشتر بخوانید: انتخاب بهترین متخصص اطفال

 

راه های کنترل بیماری سرخک

کودک یا نوزاد نیاز به استراحت دارد

به کودک یا نوزاد مایعات فراوان بنوشانید

در صورت تجویز پزشک متخصص اطفال از آنتی بیوتیک استفاده شود

 

سرخجه در کودکان و نوزادان

سرخجه، از دیگر بیماری‌های شایع کودکان و نوزادان است که اگر در دوران بارداری برای مادر رخ دهد، می‌تواند عوارض خطرناکی در مادر و جنین داشته باشد. سرخجه معمولاً با ۱ الی ۲ روز تب خفیف، تورم و حساسیت غدد لنفاوی در پشت گردن یا پشت گوش شروع شده و مانند سرخک، با دانه‌ها یا التهابات پوستی ریز قرمز رنگ خود را نشان می دهد. البته، سرخجه مانند سرخک مسری نیست.

تشخیص سرخجه حتماً باید توسط پزشک متخصص انجام شود، چون بسیاری از علائم این بیماری، شباهت زیادی به سرخک، مخملک یا عفونت‌های پوستی دارد. باید بلافاصله در صورت مشاهده جوش‌های قرمز رنگ روی پوست کودک یا نوزاد، متخصص اطفال او را ویزیت کند.

سرخک

سرخک یکی از بیماری‌های شایع کودکان و نوزادان است که می‌تواند منجر به بروز التهابات سرخ در قسمت‌های مختلف بدن بیمار شود.

این التهابات، به‌صورت لکه‌های قرمز ابتدا در دهان کودک یا نوزاد بروز می‌کنند، سپس به همراه تب،‌ آبریزش از بینی و سرفه، باعث التهاب اطراف چشم‌های کودک یا نوزاد شده و پس از آن، به پشت گوش و سایر نقاط بدن از جمله دست‌ها و پاها گسترش پیدا می‌کنند.

 

بیشتر بخوانید: متخصص اطفال تهران

 

این بیماری بسیار مسری است و نیاز به درمان پزشکی، استراحت کافی و مراقبت دارد.

البته، انواع دیگری از التهابات پوستی کودکان و نوزادان نیز هستند که به دلیل فرصت اندک این مطلب، تنها به اشاره موردی هرکدام بسنده می‌کنیم:

روزئولا اینفانتوم

اریتما اینفکتیوزوم

مخملک

اگزما

آبله

و واکنش به برخی داروها

 

عفونت قارچی

عفونت‌های قارچی، یکی از بیماری‌های شایع در کودکان و نوزادان است و به ویژه در نوزادان تازه متولد شده زیاد مشاهده می‌شود. قسمت‌هایی از بدن که بیشتر درگیر این عفونت می‌شوند گردن، زیر بغل، ناحیه پوشک و دهان کودک است.

این عفونت‌های قارچی‌، معمولا  خطرناک نیستند و تنها در موارد نادری که سیستم ایمنی بدن نوزاد یا کودک ضعیف باشد امکان دارد وارد جریان خود کودک شود و مشکلاتی ایجاد کند. بسیاری از این عفونت‌های قارچی، به راحتی با استفاده از کرم‌ها یا پمادهای ضدقارچ در ناحیه درگیر شده التیام و بهبود پیدا می یابد.

اگر عفونت به قسمت‌های دیگر بدن از جمله دهان کودک یا نوزاد نیز سرایت کرده است، می‌توان از داروهای ضدقارچ خوراکی مثل فلوکناوزل استفاده کرد.

 

درد

بهترین داروی ضددرد برای کودکان استامینوفن یا ایبوپروفن است. با پزشک متخصص اطفال درباره دوز مصرف دارو به فرزند خود صحبت کنید، چون دوز دارو باید بر اساس وزن کودک مشخص شود.

مسکن‌های مخدر برای کودکانی که جراحات یا شکایات رایجی مانند پیچ خوردن زانو، درد گوش یا گلو درد دارند مناسب نیست. هرگز نباید کدئین برای کودکان استفاده شود، چون امکان ایجاد مشکلات شدید تنفسی و حتی مرگ کودک وجود دارد.

 

بیشتر بخوانید: دکتر متخصص اطفال

 

تب مخملک

بیماری تب مخملک، به علت آلودگی با استرپتوکوک‌های گروه A بروز می کند و در کودکان و نوزادان شایع است. کودکانی که به این بیماری مبتلا شده اند، معمولاً عطسه و سرفه دارند و از همین طریق بیماری را به دیگران منتقل می کنند.

شیوع تب مخملک، در کودکان بین 5 الی 15 سال بیشتر از دیگر رده‌های سنی است. این بیماری، یکی از بیماری‌های خطرناک دوران کودکی است، اما معمولا با استفاده از مصرف آنتی بیوتیک قابل درمان خواهد بود.

برای درمان بیماری، باید علائم تب مخملک شناسایی شود و سریعاً به پزشک متخصص اطفال مراجعه شود. عدم درمان به موقع بیماری ممکن است به آسیب‌های قلبی، کلیوی یا سایر ارگان‌های بدن منجر خواهد شد.

مهم‌ترین علائم تب مخملک در کودکان

برافروخته شدن صورت

جوش‌های قرمز روی پوست

حالت تهوع یا استفراغ

خطوط قرمر در نواحی چروک پوست

گلودرد شدید

تب و لرز

تروم زبان

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا