گوارش

غذای‌های مناسب برای اسهال کودکان

علائم اسهال ناشی از اختلال گوارشی

                                                                 لطفا سلب مسئولیت در انتهای این صفحه را بخوانید.

معمولاً ویروس‌هایی که وارد گوارش می‌شوند اغلب اوقات از راه دهان وارد می‌شوند اکقر اوقات به دلیل اینکه این وبروس ها تعداد کمی عامل را به شدت منتقل می‌کند

ابتلاء به عفونت‌های وارد شده به دستگاه گوارش اغلب اوقات در اطرافیان یک نمودی دارد. این کودکان با یک بی حالی، تب خفیف، دل پیچه های خفیف و کم و اسهال و استفراغ بیماری را آغاز می‌کنند.

– دفع مدفوع شل و آبکی با حجم زیاد

– دفع مدفوع کم و خلطی و خونی

لزوم مراقبت کودک در دوران اسهال

صرف نظر اینکه علت اسهال و استفراغ چه عفونی باشد، چه غیر عفونی و چه بیماری خارج از دستگاه گوارش اتفاق افتاده باشد، در پرسه اسهال و استفراغ آب بدن از دست می‌رود و همین امر بسیار خطر آفرین می‌باشد بنابراین خانواده‌ها باید علائم کم آبی را در کودکان خود بشناسند و بتوانند تا زمان مراجعه به پزشک حداقل یک درمان مقدماتی را ارائه دهند.

کم آبی‌های بدن به چند دسته تقسیم می‌شود؟

خفیف: گاهی کم آبی آن قدر نامحسوس است اکثر خانواده‌ها متوجه نمی‌شوند و پزشک حین معاینه متوجه این مساله شود.

متوسط: کم کم این هشدار را به خانواده‌ها می‌دهد که یک سری علائمی تهدید کننده حیات کودک می‌باشد بی حال می‌شوند میزان اشک کم می‌شود وستی خشک پیدا می‌کنند مخاط‌ها خشک می‌شود چشم‌ها گود می‌افتد ملاج کودکان کم سن تر فرو رفته می‌شود کاهش حج ادرار عطش زیاد کودکان به آب افزایش ضربان قلب تپش قلب که باید فوراً کم آبی کودک جبران شود

شدید: کم آبی‌های شدید می‌تواند کشنده باشد ادرار کاملاً قطع می‌شود تنفس‌ها سخت می‌شود بی‌حالی بسیار زیاد و در مواقعی موجب اختلال هوشیاری کودکان می‌شود که مراقب‌های ویژه ای باید در مورد آنها صورت گیرد.

غذای‌های مناسب برای اسهال کودکان

– مصرف شیر با حجم کم و دفعات زیاد در کودکان شیرخوار

– مواد غذایی که در پرسه اسهالی مفید می‌باشد غذاهای پرکربوهیدرات هستند برنج، گوشت مرغ و گوسفند، سیب زمینی نان ماکارونی در کودکانی که کمی سن بالاتری دارند

– مصرف میوه و آب میوه طبیعی و مصرف میوه‌هایی مانند موز سبز

– تأمین آب و املاح بدن با سرم خوراکی

 غذای های مضر در اسهال کودکان

– آب میوه‌های صنعتی

– نوشابه‌های گازدار

علائم وجود اسهال در کودکان

– تب

– بی حالی شدید

– استفراغ شدید

– عدم تحمل تغذیه

– اسهال خلطی و خونی

– وجود درد شکمی شدید

به طور کلی اسهال و استفراغ مانند یک شوکی به بدن است که هم موجب مرگ می‌شود و هم می‌تواند زمینه ساز سوءتغذیه و اختلالات رشد باشد. در صورت مشاهده هر گونه اسهال و استفراغی در کودک خود از هر گونه خوددرمانی پرهیز شود و حتماً با پزشک متخصص مشورت شود و با او در تماس باشید.

اختلالات گوارشی چگونه تشخیص داده می‌شوند؟

پزشک متخصص اطفال یا پزشک معالج خانواده شما می‌تواند به تشخیص و درمان مشکلات گوارشی کمک کند. پزشک کودک شما همچنین ممکن است شما را به یک متخصص گوارش کودکان – متخصصی که آموزش بیشتری در زمینه تشخیص و درمان اختلالات گوارشی در کودکان دارد، ارجاع دهد. وی ممکن است آزمایشاتی را برای کمک به تشخیص اختلال گوارشی انجام دهد. آزمایشات مربوط به مشکلات گوارشی عبارتند از:

– کولونوسکوپی

– آندوسکوپی بالای دستگاه گوارش

– آندوسکوپی کپسول

– سونوگرافی

– سیگموئیدوسکوپی انعطاف پذیر

– بیوپسی

آزمایش خون

– سی تی اسکن

اختلالات گوارشی چگونه درمان می‌شود؟

درمان بستگی به تشخیص نوع بیماری دارد، اما به طور کلی گزینه‌های درمان عبارتند از:

– مشاوره تغذیه‌ای و تغییر رژیم‌ها

– دارو

– عمل جراحی

– درمان بلع

استفاده از درمان‌های مکمل مانند استفاده از داروهای گیاهی و طب سنتی نیز برای کاهش علائم این اختلالات مؤثر هستند به شرط آنکه زیر نظر متخصص مصرف شوند و از مصرف خودسرانه آن‌ها علی الخصوص در کودکان، پرهیز شود.

نکاتی برای والدین

پرهیز از خوردن بیش از حد

کودکان این منطق را ندارند که چه مقدار مواد غذایی مناسب است، پس بر عهده پدر و مادر است که به آنها نشان دهند چه اندازه باید بخورند. پرخوری فشار بسیاری بر دستگاه گوارش قرار می‌دهد و باید از آن اجتناب شود. هنگامی که بیش از حد غذا خورده می‌شود، توانایی بدن برای تجزیه درست و جذب مواد مغذی مشکل می‌شود. از آنجا که والدین کنترل آماده سازی و سرو مواد غذایی را در دست دارند، توصیه می‌شود بخش‌های کوچک‌تری در بشقاب سرو کنند و اضافی آن را در آشپزخانه نگه دارند تا کودکان پرخوری نکنند.

آب دور از وعده‌های غذایی مصرف شود

بسیاری از کودکان هنگامی که برای خوردن می‌نشینند، انتظار نوشیدن چیزی دارند. این ترکیب غذا و مایعات می‌تواند به هضم کندتر منجر شود چون مایع گوارشی توسط مایعات مصرف شده رقیق می‌گردد. بهترین کار این است که مقدار مایعات را در زمان صرف غذا به حداقل برسانید. کودکان آب خود را قبل از غذا بنوشند – تا ۱۵ دقیقه قبل و یا در حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بعد از غذا.

غذاهای فرآوری شده حذف شود

در حقیقت همه غذاهای بسته بندی و آماده، باید از رژیم غذایی کودکان دارای مشکلات گوارشی حذف شود. این غذاها حاوی بسیاری از مواد مضر مانند چربی‌های ترانس و مواد نگهدارنده هستند که می‌تواند با هضم تداخل داشته باشد. کودکان دارای مشکلات گوارشی باید به مصرف غذاهای طبیعی و کامل که بدن می‌شناسد و به آسانی می‌تواند استفاده کند روی آورند.

 

 

پی نوشت:

این اطلاعات عمومی خلاصه محدودی از اطلاعات تشخیص، درمان و/یا دارو است. این به معنای جامع نیست و باید به عنوان ابزاری برای کمک به کاربر در درک و/یا ارزیابی گزینه های تشخیصی و درمانی بالقوه استفاده شود. این شامل تمام اطلاعات در مورد شرایط، درمان ها، داروها، عوارض جانبی، یا خطراتی که ممکن است برای یک بیمار خاص اعمال شود، نمی شود. آنچه مد نظر و مطلوب است،آن است که توصیه پزشکی یا جایگزینی برای توصیه های پزشکی، تشخیص یا درمان باید بر اساس معاینه پزشک و ارزیابی شرایط خاص و منحصر به فرد بیمار باشد. بیماران باید برای اطلاعات کامل در مورد سلامتی، سؤالات پزشکی و گزینه های درمانی، از جمله خطرات یا مزایای استفاده از داروها، با پزشک صحبت کنند. این اطلاعات هیچ درمان یا دارویی را به عنوان ایمن، موثر یا تایید شده برای درمان یک بیمار خاص تایید نمی کند. اینجانب دکتر مهدی افشاری هرگونه ضمانت یا مسئولیت مربوط به این اطلاعات یا استفاده از آن را از خود سلب می کنم.

دکتر مهدی افشاری متخصص اطفال، کودکان و نوجوانان_ دارای بورد تخصصی

از جمله خدمات پزشکی ارائه شده در مطب  عبارتند از:  معاینات دوره‌ای کودکان، پایش دوره ای رشد فیزیکی و تکامل کودکان، درمان انواع بیماری های عفونی،گوارشی و تنفسی در کودکان و نوجوانان_ مشاوره تغذیه، آموزش و مراقبت های دوره ای نوزادان نارس، پایش و درمان کلیه مشکلات دوره ای نوزادی، ارزیابی دوره‌ای توانایی های ذهنی و جسمی کودکان

خدمات ویژه ارائه شده توسط دکتر مهدی افشاری: انجام ختنه تخصصی در مطب، ویزیت در منزل و  مشاوره آنلاین

آدرس مطب: تهران، مهرآباد جنوبی، دانشگاه هوایی جنوبی، تفرش شرقی، پلاک 193_ واحد همکف

شماره تماس:021-66602506

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 1 =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا