بهترین متخصص اطفال تهران 02166602506
بهترین متخصص اطفال تهران
آموزش پزشکی کودکان در ایران برای اولین بار به همت دکتر محمد قریب، در دانشگاه تهران با تشکیل گروه کودکان شروع به کار کرد. این گروه آموزشی کودکان در سطح دانشگاههای کشور از دهه ۱۳۲۰ تشکیل شد و فعالیت های آموزشی و پژوهشی خود را در سطح دوره عمومی پزشکی آغاز کرد.
آموزش تخصصی رشته کودکان از سال ۱۳۴۸ با تأسیس اولین بیمارستان تخصصی کودکان با نام مرکز طبی کودکان، در تهران آغاز شد و در سال ۱۳۵۰اولین گروه رشته تخصصی کودکان، فارغ التحصیل شدند. ازسال ۱۳۵۵ آموزش فوق تخصصی رشته کودکان در بیمارستان مرکز طبی کودکان در رشته بیماریهای کلیه کودکان شروع شد، با وقوع انقلاب اسلامی فعالیت این بیمارستان برای چند سال متوقف شد و مجدداً از سال ۱۳۶۵ آغاز به کار کرد.
متخصص اطفال
یک متخصص اطفال، کودک را از بدو تولد تا سن دو سالگی به کرات ویزیت می کنند و از سن ۲ تا ۵ سال، ویزیت ها یک بار در سال خواهد بود.بعد از سن ۵ سالگی، احتمالا متخصص کودکان سالی یک بار برای چک آپ سالیانه نیاز به ویزیت کودک دارد.
کارهایی که یک متخصص کودکان انجام می دهد:
دادن اطلاعات به والدین درباره تغذیه،نیاز های وزن و قد،ایمنی و سلامت کودک
معاینه فیزیکی کودک
اطلاع از طبیعی بودن مراحل مهم زندگی، رفتار، مهارتها و رشد کودک
تزریق واکسن
درمان بیماریها، عفونت ها، مصدومیت ها و شناسایی دیگر مشکلات مربوط به سلامتی کودک
ارجاع کودک به افراد متخصص، در صورت احساس نیاز به مراقب تخصصی ویژه
پاسخ دادن به سوالات والدین درباره رشد و پیشرفت و کودک
در ادامه به بعضی از تخصص های متخصصین کودک اشاره می کنیم:
1.روانشناس یا روانپزشک کودک
سلامت روان کودک به اندازه سلامت جسمی او مهم است. گاهی اوقات یک اتفاق آسیبزا، مرگ یکی از عزیزان، یا تغییرات بزرگ در زندگی خانوادگی، تغییراتی در روان کودک ایجاد می کند. در این موقعیت، کودک باید با یک روانشناس یا روانپزشک کودک صحبت کند، چون تجارب و تروماهای کودکی تأثیر زیادی روی شکلگیری شخصیت کودک خواهد داشت.
توجه به احساسات کودک بسیار مهم است، مطمئن شوید که او میداند کسی را دارد که با او صحبت کند. در صورت وجود بعضی اختلالات مانند اختلال کم توجهی و بیش فعالی (ADHD)، اوتیسم، سندروم آسپرگر یا سایر چالشهای یادگیری، مراجعه به یک متخصص سلامت روان، برای موفقیت تحصیلی کودک بسیار حیاتی است.
2.فوق تخصص نوزادان – پری ناتال
مراقب از کودک از قبل از تولد و حتی قبل از ایجاد نطفه آغاز میشود. متخصص نوزاد، از نوزادان قبل از تولد، حین تولد و بعد از تولد مراقبت میکند. یکی از کارهای مهم متخصص نوزادان، مراقبت و درمان نوزادان نارس و بدحال است. نوزادان نارس، در معرض خطر بسیاری از بیماریها هستند.
متخصصان نوزاد برای رسیدگی به پیچیدهترین و پرخطرترین موقعیتهای مربوط به نوزادان آموزش دیدهاند و معمولا در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان بیمارستان مشغول به کار هستند. اگر مشکل و بیماری قبل از تولد نوزاد شناسایی شود، متخصص نوزادان میتواند با یک متخصص زنان و زایمان همکاری کند و در مراقبت از نوزاد در دوران بارداری کمک کند.
برای نوزادانی که نارس به دنیا میآیند یا دارای بیماریهای جدی، جراحات یا نقصهای مادرزادی هستند، متخصص نوزادان میتواند در زمان زایمان و مراقبتهای بعدی از نوزاد در آنجا حاضر باشد. زردی نوزادان از دیگر مسائلی است که متخصص نوزادان به آن نظارت دارد.
3.فوق تخصص اطفال کودک آزاری
تعرض به کودک و کودک آزاری به اشکال مختلف در جهان بسیار شایع است. تجارب بد کودکی، تأثیر زیادی روی شخصیت و رفتار فرد در بزرگسالی خواهد داشت. متخصص اطفال کودک آزاری، تجربه و مهارتهای ویژهای در ارزیابی کودکانی دارد که ممکن است قربانی نوعی سوءاستفاده، آزار و اذیت یا بیتوجهی گرفته باشند.
تجاوز جنسی به کودک و نشانههای تجاوز به کودک و اقدامات ضروری بعد از تجاوز باید توسط متخصص اطفال کودک آزاری بررسی شود، چون آنها برای تشخیص و درمان این آسیبها آموزش دیدهاند. برای جلوگیری از کودک آزاری، این متخصصان با افسران مجری قانون و مددکاران اجتماعی همکاری میکنند تا بتوانند به کودکانی که مورد تعرض، پدوفیلی یا دیگر آسیبها قرار گرفتهاند کمک کنند.
4.فوق تخصص کودکان رشدی – رفتاری
فوق تخصص کودکان رشدی، رشد رفتاری کودک و نوجوان را ارزیابی میکند. پزشکان متخصص رشدی – رفتاری آموخته اند تا جنبههای روانی و اجتماعی کودک و نوجوان را در نظر بگیرند و مشکلات فیزیکی و رفتاری آنها را بررسی نمایند. این موارد شامل اختلالات تنظیمی مانند مشکلات تغذیه یا مشکلات انضباطی، اختلالات عادت مانند تیکها، ناتوانیهای رشدی مانند فلج مغزی، اختلالات یادگیری، اوتیسم و آسپرگر است. بررسی رشد قدی کودکان هم در حوزه وظایف این متخصصین است.
اگر کودکان در سنین پایین با مشکلات رشدی یا رفتاری روبرو شوند، این مشکل تأثیر قابلتوجهی در زندگی و آینده آنها خواهد داشت. متخصص اطفال رشدی – رفتاری برای شناسایی و اصلاح این شرایط، شیوههای مختلفی را مورد استفاده و بررسی قرار می دهند.
5.فوق تخصص نوجوانان
نوجوانی یکی از حساسترین دورههای زندگی انسان است. در این دوران، نوجوان با تغییرات فیزیکی، هورمونی، رفتاری و شخصیتی زیادی روبرو می شود و گذشتن از این چالشها بدون کمک یک متخصص و بدون حمایت والدین آسان نخواهد بود. متخصص نوجوانان، به مراقبت از نوجوانان در محدوده سنی ۱۱ تا ۲۱ سال میپردازد.
نوجوانان معمولا با فشارهای اجتماعی و تحصیلی زیادی برخورد می کنند و ممکن است با بیماریها، عادات و رفتارهای خطرناک مواجه شوند. متخصص نوجوانان آموزش دیده تا به نوجوانان و جوانان در مورد نیازهای پیچیده مراقبت از سلامت جسمی، رفتاری و عاطفی خود کمک کند.
6.فوق تخصص غدد کودکان
دکتر کودکان، کودکانی را که مشکلات رشد، بلوغ، دیابت یا سایر اختلالات مربوط به هورمونها و غدد درون ریز دارند، به متخصص غدد کودکان ارجاع میدهد. دکتر غدد کودکان، ناهنجاریهای هورمونی یا سایر مشکلات غدد درون ریز، از جمله دیابت کودکان و نوجوانان، کم کاری تیروئید کودکان، تیروئید پرکار در کودکان یا مشکلات رشد مانند رشد قدی کودکان را تشخیص می دهد و سپس به درمان آنها میپردازد.
هورمونها، نحوه رشد و بلوغ کودک را تعیین میکنند. در صورتی که کودک دچار کمبود هورمون رشد باشد؛ دچار اختلال رشدی در جسم و ذهن خواهد شد.
مشکلاتی که متخصص غدد کودکان درمان میکند با مشکلاتی که متخصص غدد بزرگسالان درمان میکنند، یکسان نیست. مسائل مربوط به رشد و تکامل، میتواند مشکلاتی را در زمینه رشد جنسی کودک ایجاد کند که میتواند تأثیرات قابلتوجهی بر سلامت جسمی و عاطفی آنها بگذارد.