دسته‌بندی نشده

پزشکان متخصص اطفال تهران برای برونشیت و آسم | 02166602506

درمان برونشیت و آسم در کودکان زیر نظر دکتر افشاری

پزشکان متخصص اطفال تهران

 

برونشیولیت

برونشیولیت در نوزادان و کودکان خردسال در فصل سرما و آنفلوآنزا شایع است. ابتلا به این بیماری باعث می شود تنفس کودک، با صدای خس خس همراه باشد.

برونشیولیت اکثرا در اثر ویروس ایجاد می‌شود و به آنتی‌بیوتیک نیاز ندارد. برای بسیاری از نوزادان یا کودکان کم سن و سال دارای برونشیولیت، داروهای مورد استفاده در افراد مبتلا به آسم مانند آلبوترول یا استروئیدها، توصیه نمی‌شود. نوزادان زودرس یا آنهایی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند، امکان دارد به برنامه‌های درمانی مختلفی نیاز داشته باشند.

در واقع برونشیولیت، نوعی بیماری عفونی شایع ریوی در کودکان و نوزادان است که باعث التهاب و احتقان راه‌های هوایی کوچک (برونشیول‌ها) در ریه کودک می‌شود. این بیماری در فصل زمستان، بین کودکان و نوزادان شایع است و معمولاً با بروز علائمی شبیه سرماخوردگی ساده شروع می‌شود و پس از مدتی با سرفه‌های شدید، خس‌خس سینه و یا حتی مشکل در تنفس ادامه پیدا می‌کند.

 

بیشتر بخوانید: بهترین متخصص کودکان

 

مهم‌ترین علائم برونشیولیت

سرفه

آبریزش بینی

تب خفیف

گرفتگی بینی

خس‌خس سینه

اشکال در تنفس

البته خس‌خس سینه و اشکال در تنفس، در مراحل پیشرفته بیماری پیش می آید. حتی برخی از کودکان کم‌ سن‌وسال و نوزادان ممکن است عفونت گوش (اوتیت مدیا) هم داشته باشند.

 

مهم‌ترین عوارض برونشیولیت

نارسایی‌های تنفسی

کبودی لب‌ها و پوست (سیانوز)

دهیدراسیون یا کم‌ آبی بدن

توقف تنفس (آپنه)

کاهش سطح اکسیژن خون

 

بیشتر بخوانید: بهترین متخصص کودکان و اطفال تهران

 

برونشیولیت در کودکان و نوزادان معمولاً با استراحت و مصرف دارو تحت نظر متخصص اطفال بهبود می یابد و این علائم زمانی بروز می کند که بیماری عود کرده و دیگر امکان درمان ساده با دارو وجود ندارد و نیاز به بستری کودک یا نوزاد در بیمارستان خواهد بود. این مورد، به‌ویژه در خصوص نوزادان نارس که بیماری‌های عفونی و ویروسی به شدت و سرعت در آن‌ها پیشرفت می‌کند وجود دارد.

برخی از ویروس‌هایی که باعث بروز این بیماری در کودکان و نوزادان می‌شوند، همان ویروس‌های عامل بیماری آنفولانزا هستند و مانند آنفولانزا، امکان انتقال بیماری از طریق هوا، صحبت کردن و بازی کردن بچه‌ها به هم وجود دارد.

پس لازم است فضای بازی کودکان تا بهبودی کامل از هم جدا شود و اسباب‌بازی‌ها، حوله و ظروف و وسایل بهداشتی آن‌ها از دیگر کودکان و نوزادان دور نگه داشته شود.

 

برونشیت

برونشیت مزمن نوعی عفونت راه‌های هوایی بزرگ و مرکزی در ریه‌ها است که بیشتر در بزرگسالان دیده می‌شود. معمولا کلمه برونشیت برای توصیف ویروس قفسه سینه استفاده می‌شود و نیازی به مصرف آنتی‌بیوتیک نیست.

برونشیت یکی از بیماری‌های شایع کودکان و نوزادان است که از هر 5 مورد مراجعه به پزشک اطفال، یک مورد به‌دلیل ابتلا به برونشیت است.

عمده‌ترین دلایل ابتلا به این بیماری در کودکان و نوزادان، آلودگی هوا، دود سیگار، باکتری‌ها و ویروس‌ها هستند. البته، حدود 90 درصد ابتلا به برونشیت به‌خاطر ویروس‌هاست و تنها 10 درصد شامل باکتری‌ها و موارد دیگر می باشد. کودکان و نوزادان ممکن است به دو نوع برونشیت برونشیت حاد و برونشیت مزمن مبتلا شوند.

مهم‌ترین علائم برونشیت

سرفه خشک در حالت حاد و خلطی در حالت مزمن

خس‌خس سینه در حالت مزمن

آبریزش از بینی

درد قفسه سینه حین سرفه یا نفس عمیق

تب و لرز

گرفتگی صدا

گلودرد

بدن درد

ضعف و بی‌حالی

سردرد

تنگی نفس

 

بیشتر بخوانید: بهترین دکتر متخصص کودکان

 

کودکان یا نوزادانی که به برونشیت مبتلا می شوند، در اکثر موارد بهبود پیدا می‌کنند. بااین‌حال، بعضی موارد بیماری تشخیص داده نشود یا درمان جدی صورت نگیرد، ممکن است به بیماری‌های دیگری مثل برونشکتازی، برونکوپنومونی یا نارسایی‌های حاد ریه منجر شود.

برای درمان این بیماری، در کنار درمان‌های پزشکی و دارویی تحت‌نظر دکتر کودکان؛ می توان از دستگاه بخور سرد برای مرطوب نگه داشتن هوای محیط استفاده کرد و میزان مصرف آب کودک نیز تا جایی که امکان دارد افزایش یابد.

کودکانی که به برونشیت مبتلا شده‌اند، نیاز به استراحت دارند و به‌صورت مکرر باید دست‌های خود را با آب و صابون بشویند و به هیچ‌ عنوان در معرض دود سیگار یا هوای آلوده قرار نگیرند.

 

آسم و آلرژی

امکان این که هر کودکی دچار حساسیت شود وجود دارد، اما خانواده‌هایی که سابقه آلرژی دارند به احتمال بیشتری کودکشان به این بیماری دچار خواهد شد.

گاهی اوقات، کودکان پتانسیل حساسیت را از والدین خود به ارث می برند، اما فقط بعضی از آن‌ها به یک بیماری آلرژیک فعال مبتلا می‌شوند. آلرژی کودکان می‌تواند به روش‌های مختلفی خود را نشان دهد از جمله: بثورات پوستی (درماتیت آتوپیک یا اگزما) و آسم– رینیت آلرژیک که به عنوان تب یونجه هم شناخته می‌شود.

آسم آلرژیک، یکی از بیماری‌های شایع در کودکان و بزرگسالان است. علت اصلی بروز آسم آلرژیک، مواد حساسیت‌زا و واکنش سیستم ایمنی بدن به این قبیل مواد است، زمانی که فرد در معرض عوامل آلرژی‌زا مانند گردوغبار، گرده گیاهان، خاک، حشرات یا برخی مواد غذایی قرار می‌گیرد، سیستم ایمنی بدن او موادی را تولید می‌کند که موجب تولید مخاط غلیظ شده و ایجاد تورم در مجاری تنفسی تورم می شود.

 

بیشتر بخوانید: بهترین دکتر اطفال تهران

 

مهم‌ترین علل ابتلا به آسم در کودکان و نوزادان، این موارد هستند:

آلرژی یا حساسیت‌های غذایی

آلرژی یا حساسیت‌های پوستی

سابقه خانوادگی ابتلا به آسم یا آلرژی

چاقی مفرط

قرار گرفتن در معرض دود سیگار، قبل از تولد و دوران نوزادی

آلودگی هوا

 

علائم آسم آلرژیک در کودکان

خس‌خس سینه

تنگی نفس

خستگی مفرط

سرفه (به‌‌ویژه شب‌ها)

احساس سنگینی یا فشار روی قفسه سینه

مشکل هنگام خواب به‌دلیل تنگی نفس

تشدید علائم سرماخوردگی

با این‌که درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد، اما پزشک متخصص کودکان تهران می تواند عوارض این بیماری را تا حدود زیادی کنترل کند. استفاده از اسپری‌های تنفسی مبه بهبود وضعیت کودکان مبتلا به آسم کمک می کند.

البته، زمانی‌که آسم با آلرژی همراه باشد، در کنار کنترل آسم، لازم است برای درمان و کنترل آلرژی نیز کارهایی را انجام شود. استفاده از آنتی هیستامین و اسپری‌های بینی این آلرژی را در کودکان کنترل می کند. البته، در کودکانی که دچار حملات شدید آسم هستند، ممکن است پزشک معالج دستگاه تنفسی را پیشنهاد دهد.

 

بیشتر بخوانید: بهترین پزشکان متخصص کودکان

 

آسم در کودکان، علت اصلی مراجعه به اورژانس و بستری شدن در بیمارستان است. آسم در دوران کودکی قابل درمان نیست و علائم آن ممکن است تا بزرگسالی ادامه داشته باشد، اما با درمان صحیح، می توان علائم را تحت کنترل نموده و از آسیب دیدن ریه‌های در حال رشد جلوگیری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا