ختنه تخصصی

بهترین پزشک ختنه مهرآباد | 02166602506

بهترین پزشک ختنه مهرآباد

بهترین پزشک ختنه

 

یکی از مهمترین نگرانی های نوزادان پسر برای والدین، ختنه کردن نوزاد در اولین فرصت است. البته باید برای انجام این عمل حتما به سراغ بهترین دکتر ختنه بروید تا مطمئن شوید که نوزادتان با مشکلی مواجه نخواهد شد و این عمل به بهترین شکل ممکن انجام خواهد گرفت.

ختنه چیست و چرا انجام می شود؟

ختنه یکی از رایج ترین عمل هایی است که برای همه نوزادان پسر انجام می شود، اما ممکن است بعضی از افراد درباره ختنه اطلاعات کافی نداشته باشند و درباره انجام این عمل سوالاتی داشته باشند. برای پاسخ از اینجا شروع می کنیم که ختنه در واقع نوعی عمل جراحی است که در آن، پزشک متخصص پوست سر آلت تناسلی نوزاد را برمی دارد و در ادامه، پیش پوست آلت تناسلی را جدا کرده و سپس مجددا متصل می کند.

 

بیشتر بخوانید: ویزیت پزشک متخصص کودکان

 

این عمل از زمان مصر باستان انجام می شده و بسیاری از پزشکان اعتقاد داشتند که ختنه می تواند موجب سالم نگه داشتن بدن مردان شود. البته این عمل در کشور ما بیشتر به دلایل مذهبی انجام می گیرد. از نظر پزشکی نیز این عمل فواید زیادی دارد و باعث می شود که حالت پوست کمی به عقب برگردد و مردان موقع نعوظ یا ادرار، مشکلی نداشته باشند.

مطالعات مختلفی نشان می دهد که در شیرخوارانی که ختنه نمی شوند عفونت ادراری تا حدود ۲۰ برابر شایع تر بوده است. مطالعات گسترده دیگری نشان داد که مردهای ختنه نشده خیلی بیشتر در معرض ابتلا بهHIV و سایر بیماری های مقاربتی قرار دارند.

همچنین سرطان آلت تناسلی در مردان ختنه شده نادر بوده و سرطان دهانه رحم هم در بین همسران مردان ختنه شده کمتر اتفاق می افتد. ختنه در نوزادانی انجام شود که وزن آن ها حداقل ۳ کیلوگرم است و وضعیت بالینی مناسب داشته باشد.

 

در چه شرایطی نباید کودک ختنه شود؟

عمل ختنه برای آقایان ضروری است، اما گاهی مواقع، شرایطی وجود دارد که نباید این عمل را برای کودکان انجام داد. مهمترین شرایطی که در آنها امکان ختنه کردن کودک وجود ندارد عبارت است از:

انحراف آلت تناسلی کودک

نامناسب بودن محل سوراخ سر آلت تناسلی

کوچکی آلت تناسلی

از موقع تولد تا بزرگسالی می توان این عمل را انجام داد؛ اما به نظر می رسد که بهترین زمان برای ختنه کودکان، بین 3 ماهگی تا یک سالگی می باشد.

 

بیشتر بخوانید: ویزیت پزشک متخصص اطفال

 

انواع روش های ختنه

دو نوع بی حس کننده موضعی برای کم درد تر شدن عمل نوزاد استفاده می شود:

یکی از رایج‌ترین و کم‌عارضه‌ترین آنها استفاده از کرم‌های بی‌حسی است که حداقل 20 تا 40 دقیقه زمان لازم دارد تا اثر کامل خود را بگذارد.

روش دیگر بی حسی استفاده از داروهای تزریقی که برای اثربخشی به زمان کمتری نیاز دارد و ممکن است دوره بی حسی کمی طولانی تر ایجاد کند

در مراحل پایانی با استفاده از گاز، پماد و حلقه‌ای پلاستیکی روند عمل را خاتمه می‌دهند. حلقه جهت جلوگیری از برخورد ناحیه با پوشک و لباس نوزاد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ختنه به روش سنتی

در این روش پوست ختنه گاه کودک را توسط گیره ای که برای این کار طراحی شده است می کشند و از سر پهن آلت تناسلی به طرف بیرون کشیده می شود. فشار گیره از خون ریزی رگ های خونی پوست ختنه گاه، جلوگیری می کند. در پسران بزرگ تر یا در افراد بالغ، برشی دور پایه پوست ختنه گاه ایجاد می شود و پوست ختنه گاه به عقب کشیده شده و بعد به فاصله ای از سر آلت تناسلی بریده می شود. معمولا برای بستن لبه های پوست، از بخیه استفاده می شود.

 

ختنه به روش حلقه ای

روش حلقه جزء روش های بدون خونریزی است و روش انجام آن به این صورت است که ابتدا حلقه ای نسبتا تنگ را به دور آلت تناسلی نوزاد می اندازند و با نخ به خوبی گره می زنند ،در نتیجه خون به قسمت بالایی نمی رسد و آن قسمت به مرور سیاه می شود و پس از گذشت پنج تا هفت روز قسمت سیاه خواهد افتاد.

 

بیشتر بخوانید: ویزیت بهترین متخصص کودکان

 

این روش برای بعضی کودکان مناسب نیست، از جمله کودکان دچار نقص شکلی مشخص در آلت

تناسلی نباید با این روش ختنه شوند، زیرا روش حلقه ای دقیق نیست و می تواند گسترش دهنده بدشکلی آلت باشد،

 

ختنه کردن با لیزر

در این روش، بافت زیر پوست مجرای آلت تناسلی را با لیزر می سوزانند، اما نسبت به روش های گفته شده چندان متداول نیست.

ختنه کردن با دستگاه کلیپس نقره ای

مدرن ترین روش ختنه با استفاده از دستگاه جدیدی به نام کلیپس نقره ای است. ختنه با این دستگاه  بدون خونریزی و بخیه انجام می شود.

 

مراقبت از زخم پس از ختنه

پس از ختنه پزشکان پماد وازلین را بر روی زخم اعمال می کنند و آلت تناسلی کودک را در گازی می پوشانند تا از چسبیدن زخم به پوشک وی جلوگیری شود. خونریزی بسیار کمی پس از ختنه وجود دارد.

مراقبت از زخم پس از ختنه شامل این موارد می باشد:

استفاده از پمادهایی که پزشک پس از عمل تجویز می‌کند پس از هر بار شستشو

ستفاده از گاز جدید پس از هربار تعویض پوشک

محکم نبستن پوشک

استفاده از لباس‌های راحتی به مدت 2 یا 3 روز پس از عمل برای جلوگیری از حساسیت

روش ختنه چندان تفاوتی نمی کند، بلکه مهارت و تجربه پزشک در انجام روشی که به کار می برد بسیار اهمیت دارد. متأسفانه در بسیاری از موارد، عمل ختنه توسط افراد متخصص انجام نمی شود یا در سنین بالاتر از سن نوزادی انجام می شود و احتمال بروز عوارض ختنه را زیادتر می کند. از عوارض شایع عمل ختنه خونریزی، عفونت، احتباس ادراری، تنگی مه آ، لزوم به عمل جراحی مجدد و عود فیموزیس را می توان نام برد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا