رشد و تغذیه

اختلال طیف اوتیسم چیست؟

لطفا سلب مسئولیت در انتهای این صفحه را بخوانید.

اختلال طیف اوتیسم، که اغلب فقط «اوتیسم» نامیده می‌شود، یک ناتوانی رشدی است که بر نحوه تعامل فرد با جهان تأثیر می‌گذارد. اغلب برقراری ارتباط یا درک افراد دیگر را برای فرد سخت می کند. همچنین می تواند باعث ایجاد رفتارهایی شود که با رفتار افراد بدون اوتیسم متفاوت است. علت اوتیسم مشخص نیست.
همه افراد مبتلا به اوتیسم یکسان فکر و عمل نمی کنند. کلمه “طیف” به طیف گسترده ای از علائم و رفتارهایی که ممکن است یک فرد داشته باشد اشاره دارد. در برخی کشورها، اصطلاح “سندرم آسپرگر” برای توصیف نوع خفیف اوتیسم استفاده می شود.

برخی از افراد همچنین از کلمه «تنوع عصبی» برای توصیف روش‌های مختلف کارکرد مغز افراد استفاده می‌کنند. این می تواند شامل اوتیسم و ​​همچنین سایر شرایط، مانند اختلال کمبود توجه یا ناتوانی یادگیری باشد.

علائم اصلی اوتیسم چیست؟

 برای تشخیص اوتیسم، کودک باید علائم خاصی را در اوایل کودکی نشان دهد. در برخی موارد، این علائم تا زمانی که کودک به مدرسه نرود متوجه نمی شود.

علائم اوتیسم شامل مشکلات در 2 زمینه کلیدی است:
●تعامل اجتماعی و ارتباطات اجتماعی 

کودکان مبتلا به اوتیسم در برقراری ارتباط با افراد دیگر مشکل دارند. این ممکن است شامل موارد زیر باشد:
•مشکل در خواندن حالات چهره شخص دیگر
• اجتناب از تماس چشمی
• عدم تمایل به لمس
• عدم تمایل به بازی یا تعامل با افراد دیگر

کودکان مبتلا به اوتیسم اغلب بیشتر از سایر کودکان طول می کشد تا صحبت کردن را یاد بگیرند. بعضی ها هرگز صحبت کردن را یاد نمی گیرند. آنها همچنین اغلب از دیگر اشکال ارتباطی مانند حرکات دست، حالات چهره و تن های مختلف صدا استفاده نمی کنند.

علایق محدود و رفتارهای تکراری – کودکان مبتلا به اوتیسم تمایل زیادی به چیزهای خاص نشان می دهند. آنها همچنین اغلب همان رفتارها را تکرار می کنند. این ممکن است شامل موارد زیر باشد:
•تمرکز کامل روی چیزهایی که می چرخند یا می درخشند و نادیده گرفتن چیزهای دیگر
• مشغول بودن به یک موضوع یا موضوع خاص
•داشتن آداب و رسومی که باید دقیقاً رعایت کنند و در صورت تغییر روتین ناراحت می شوند
• بازخوانی “فیلمنامه” از یک فیلم، برنامه تلویزیونی، یا گفتگو از گذشته
•تکرار برخی حرکات فیزیکی، مانند تکان دادن دست، تکان دادن، یا چرخیدن

هر کودک مبتلا به اوتیسم منحصر به فرد است و کودکان مبتلا به اوتیسم همه دقیقاً یکسان فکر یا عمل نمی کنند.

چه چیزهای دیگری در کودکان مبتلا به اوتیسم رایج است؟

— برای آشنایی با سایر علائم اوتیسم، به جدول (جدول 1) مراجعه کنید.
آیا فرزندم باید به پزشک یا پرستار مراجعه کند؟ — اگر متوجه هر یک از علائم اوتیسم ذکر شده در بالا یا در جدول (جدول 1) شدید، فرزندتان را نزد پزشک یا پرستار ببرید. مهم است که این کار را در اسرع وقت انجام دهید، تا فرزندتان بتواند کمک و حمایتی را که نیاز دارد دریافت کند.
همچنین ممکن است بخواهید درخواست کنید که شنوایی فرزندتان آزمایش شود. اگر کودکی در شنوایی مشکل داشته باشد، ممکن است علائمی مشابه علائم اوتیسم، مانند صحبت نکردن یا پاسخ ندادن به افراد دیگر، نشان دهد.
آیا آزمایشی برای اوتیسم وجود دارد؟ — متخصصان از تست‌های مختلفی استفاده می‌کنند تا بفهمند که آیا کودک اوتیسم دارد یا خیر. اگر پزشک یا پرستاری مشکوک باشد که فرزند شما به آن مبتلا شده است، احتمالاً شما را به تیمی از متخصصان که در این زمینه متخصص هستند ارجاع خواهند داد. این کارشناسان:
● از شما سوالات زیادی در مورد فرزند و خانواده تان بپرسید
● توانایی های فرزندتان را به طرق مختلف آزمایش کنید
●مطمئن شوید که علائم کودک ناشی از مشکل دیگری نباشد
اگر فرزند شما اوتیسم دارد، مهم است که در اسرع وقت تشخیص داده شود. به این ترتیب، آنها می توانند زودتر کمک و پشتیبانی دریافت کنند.

اوتیسم چگونه درمان می شود؟ 

درمان اوتیسم به سن کودک، علائم و مشکلات پزشکی دیگر بستگی دارد. اوتیسم قابل درمان نیست، اما درمان می تواند به کودکان در برقراری ارتباط و معاشرت کمک کند. داشتن حمایت مناسب در مدرسه همچنین می تواند به آنها کمک کند تا مستقل تر شوند. پزشک یا پرستار کودک شما می تواند در این مورد کمک کند.
اگر کودک شما مبتلا به اوتیسم است، می تواند به یادگیری بیشتر در مورد این بیماری کمک کند تا بهتر بفهمد مغز او چگونه کار می کند. دریافت حمایت یا درمان از فرزندتان می تواند به او کمک کند تا در تعامل با دنیا احساس راحتی بیشتری کند. اما شما همچنین می توانید با شفاف سازی اینکه آنها را قبول دارید، از آنها حمایت کنید.

همانطور که فرزند شما بزرگتر می شود، ممکن است بتواند یاد بگیرد که از خود دفاع کند. این ممکن است شامل توضیح دادن به افراد دیگر باشد که مغز آنها متفاوت کار می کند، یا درخواست انواع خاصی از پشتیبانی. اگر فرزند شما نمی تواند از خودش دفاع کند، می توانید مدافع او باشید.
در برخی موارد، پزشکان ممکن است داروهایی را برای درمان سایر مشکلاتی که برخی از افراد مبتلا به اوتیسم دارند تجویز کنند. اینها می تواند شامل اضطراب، افسردگی و مشکلات توجه باشد. اما داروها فقط باید بعد از درمان و پشتیبانی آموزشی استفاده شوند.

 

پی نوشت:

این اطلاعات عمومی خلاصه محدودی از اطلاعات تشخیص، درمان و/یا دارو است. این به معنای جامع نیست و باید به عنوان ابزاری برای کمک به کاربر در درک و/یا ارزیابی گزینه های تشخیصی و درمانی بالقوه استفاده شود. این شامل تمام اطلاعات در مورد شرایط، درمان ها، داروها، عوارض جانبی، یا خطراتی که ممکن است برای یک بیمار خاص اعمال شود، نمی شود. آنچه مد نظر و مطلوب است،آن است که توصیه پزشکی یا جایگزینی برای توصیه های پزشکی، تشخیص یا درمان باید بر اساس معاینه پزشک و ارزیابی شرایط خاص و منحصر به فرد بیمار باشد. بیماران باید برای اطلاعات کامل در مورد سلامتی، سؤالات پزشکی و گزینه های درمانی، از جمله خطرات یا مزایای استفاده از داروها، با پزشک صحبت کنند. این اطلاعات هیچ درمان یا دارویی را به عنوان ایمن، موثر یا تایید شده برای درمان یک بیمار خاص تایید نمی کند. اینجانب دکتر مهدی افشاری هرگونه ضمانت یا مسئولیت مربوط به این اطلاعات یا استفاده از آن را از خود سلب می کنم.

 

دکتر مهدی افشاری متخصص اطفال، کودکان و نوجوانان_ دارای بورد تخصصی

از جمله خدمات پزشکی ارائه شده در مطب  عبارتند از:  معاینات دوره‌ای کودکان، پایش دوره ای رشد فیزیکی و تکامل کودکان، درمان انواع بیماری های عفونی،گوارشی و تنفسی در کودکان و نوجوانان_ مشاوره تغذیه، آموزش و مراقبت های دوره ای نوزادان نارس، پایش و درمان کلیه مشکلات دوره ای نوزادی، ارزیابی دوره‌ای توانایی های ذهنی و جسمی کودکان

خدمات ویژه ارائه شده توسط دکتر مهدی افشاری: انجام ختنه تخصصی در مطب، ویزیت در منزل و  مشاوره آنلاین

آدرس مطب: تهران، مهرآباد جنوبی، دانشگاه هوایی جنوبی، تفرش شرقی، پلاک 193_ واحد همکف

شماره تماس:021-66602506

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − 9 =

دکمه بازگشت به بالا