کدام استفراغ و بالا آوردن کودک خطرناک است؟
لطفا سلب مسئولیت در انتهای این صفحه را بخوانید.
در برخی وضعیتها هنگام استفراغ و بالا آوردن کودک نیاز است فوری با اورژانس یا پزشک کودکتان تماس بگیرید. برخی از این وضعیتها شامل موارد زیر است:
- اگر کودک شما در تنفس مشکل دارد.
- اگر بیشتر از شش ساعت میگذرد و کودک شما همچنان در حال استفراغ است.
- اگر کودک بههیچوجه مایعات خوراکی یا شیر را تحمل نمیکند.
- نشانههای کمآبی شدید بدن مانند چشمهای گودرفته، دست و پاهای سرد، لکهلکه شدن دست و پاها، خوابآلودگی یا بیقراری بیش از حد و فرورفتگی در ملاج را مشاهده کنید.
- به نظر برسد که کودک درد شدیدی دارد. کودک نمیتواند بگوید درد دارد اما شما بهتر از هر کسی او را میشناسید و احتمالاً میتوانید بفهمید. ممکن است کودک یک انسداد در روده یا مشکل دیگری داشته باشد.
- استفراغ کودک شامل صفرا؛ یک مادۀ سبز رنگ یا خونی است. اگر استفراغ شامل خون یا صفرا بوده است، پزشک احتمالاً می خواهد نمونۀ آن را ببیند. صفرای سبز میتواند نشاندهندۀ این باشد که رودهها مسدود شدهاند.
- شکم کودک ورم کرده و به لمس حساس است. این میتواند نشاندهندۀ تجمع مایع یا گاز معده، انسداد روده، فتق یا دیگر مشکلات دستگاه گوارش باشد؛ انسدادها نادر اما جدی هستند.
- کودک بعد از نیم ساعت از غذا خوردن، استفراغ مداوم و همراه با فشار دارد. این ممکن است نشانهای از عارضۀ تنگی پیلور باشد.
- پس از خوردن یک ضربه به سر کودک، او بیش از یک بار استفراغ کند، چیزی که ممکن است نشانۀ یک صدمۀ مغزی باشد.
- متوجه زردی در پوست یا در سفیدی چشم نوزاد شوید که نشانهای از زردی است.
- اگر مشکوکید که کودک چیزی سمی را بلعیده باشد و اگر میدانید کودک چه چیزی را بلعیده است، آن را هم به اورژانس اطلاع دهید.
- استفراغ کودک حاوی خون باشد. وجود مقدار کمی خون در استفراغ معمولاً نگرانکننده نیست، زیرا فشار استفراغ میتواند باعث پارگیهای کوچکی در رگهای خونی دیوارۀ مری شود اما در صورت وجود خون در استفراغ کودک به اورژانس زنگ بزنید.
- کودک نشانههایی از کمآبی بدن نشان میدهد. این نشانهها میتواند شامل کاهش ادرار یعنی اگر شش تا هشت ساعت بدون خیس کردن پوشک گذشته باشد، لب و دهان خشک، گریۀ بدون اشک به شرطی که کودک بیشتر از چند هفته سن داشته باشد، زیرا اغلب دو تا سه هفته طول میکشد تا برخی نوزادان اولین اشکهای خود را بریزند. همینطور اگر کودک بیحال باشد و ادرار او زرد تیره شده است.
پی نوشت:
این اطلاعات عمومی خلاصه محدودی از اطلاعات تشخیص، درمان و/یا دارو است. این به معنای جامع نیست و باید به عنوان ابزاری برای کمک به کاربر در درک و/یا ارزیابی گزینه های تشخیصی و درمانی بالقوه استفاده شود. این شامل تمام اطلاعات در مورد شرایط، درمان ها، داروها، عوارض جانبی، یا خطراتی که ممکن است برای یک بیمار خاص اعمال شود، نمی شود. آنچه مد نظر و مطلوب است،آن است که توصیه پزشکی یا جایگزینی برای توصیه های پزشکی، تشخیص یا درمان باید بر اساس معاینه پزشک و ارزیابی شرایط خاص و منحصر به فرد بیمار باشد. بیماران باید برای اطلاعات کامل در مورد سلامتی، سؤالات پزشکی و گزینه های درمانی، از جمله خطرات یا مزایای استفاده از داروها، با پزشک صحبت کنند. این اطلاعات هیچ درمان یا دارویی را به عنوان ایمن، موثر یا تایید شده برای درمان یک بیمار خاص تایید نمی کند. اینجانب دکتر مهدی افشاری هرگونه ضمانت یا مسئولیت مربوط به این اطلاعات یا استفاده از آن را از خود سلب می کنم.
دکتر مهدی افشاری متخصص اطفال، کودکان و نوجوانان_ دارای بورد تخصصی
از جمله خدمات پزشکی ارائه شده در مطب عبارتند از: معاینات دورهای کودکان، پایش دوره ای رشد فیزیکی و تکامل کودکان، درمان انواع بیماری های عفونی،گوارشی و تنفسی در کودکان و نوجوانان_ مشاوره تغذیه، آموزش و مراقبت های دوره ای نوزادان نارس، پایش و درمان کلیه مشکلات دوره ای نوزادی، ارزیابی دورهای توانایی های ذهنی و جسمی کودکان
خدمات ویژه ارائه شده توسط دکتر مهدی افشاری: انجام ختنه تخصصی در مطب، ویزیت در منزل و مشاوره آنلاین
آدرس مطب: تهران، مهرآباد جنوبی، دانشگاه هوایی جنوبی، تفرش شرقی، پلاک 193_ واحد همکف
شماره تماس:021-66602506