علائم گرمازدگی در کودکان
لطفا سلب مسئولیت در انتهای این صفحه را بخوانید.
گرمازدگی کودکان یکی از مشکلات شایع در فصل تابستان است. اغلب بچه ها در تابستان دچار گرمازدگی می شوند و این موضوع به این علت است که همه کودکان دوست دارند در فصل تابستان که فصل تعطیلات نیز محسوب می شود، در پارک یا این گونه مکان ها به بازی و تفریح بپردازند. اما ممکن است به علت گرمای شدید در تابستان، کودکان بیش از حد تعرق داشته باشند که در نتیجه این موضوع منجر به گرمازدگی کودکان می شود. همچنین لازم است بدانید همراه گرمازدگی مشکلات دیگری چون سرگیجه، استفراغ و اینگونه موارد نیز پدیدار می شود که در ادامه به بررسی کامل تر آن ها می پردازیم، پس با ما همراه باشید.
علل بروز این مشکل در کودکان چیست؟
همان طور که اشاره شد، گرمازدگی کودکان زمانی رخ می دهد که گرمای بیش از حدی به بدن کودک وارد شود. به عبارت دیگر دمای بدن کودک بسیار بالا می رود و بدنشان برای خنک شدن با مشکلاتی رو به رو می شود و برای این کار توانایی لازم را نخواهد داشت. کودکان (به خصوص خردسالان) در برابر گرمازدگی نسبت به بزرگسالان، آسیب پذیر تر هستند زیرا مقاومت بدنی کودکان کم تر است. اگر کودکان، زمان طولانی را در معرض نور خورشید باشند، دچار مشکلاتی همچون کم آبی می شوند که در نهایت منجر به گرمازدگی کودکان می شود.
به طور کلی، زمانی که کودک بیش از حد، در یک جای گرم قرار بگیرد دچار گرمازدگی می شود. بنابراین توصیه می شود که در فصل گرما مصرف مایعات و مواد معدنی کودک خود را افزایش دهید تا کودک شما دچار گرمازدگی نشود.
علائم گرمازدگی کودکان چیست؟
کودکان قبل از گرمازدگی شدید، دچار گرمازدگی خفیف می شوند که اصطلاحاً به آن گرما تکیدگی می گویند و دچار علائمی همچون تشنگی یا گرسنگی غیر معمول و یا سرد و مرطوب شدن پوست می شوند. همچنین اگر کودک شما می تواند صحبت کند، ممکن است از دل درد شکایت کند. اما زمانی که کودک دچار گرمازدگی شدید می شود علائم زیر را دارد:
- تب ۳۹.۴ درجه سانتیگراد به بالا که بدون هیچ تعرقی صورت می گیرد.
- پوست کودک داغ، قرمز و خشک می شود.
- ضربان سریع
- بی قراری کردن
- سرگیجه و حالت گیجی
- سردرد
- استفراغ
- تنفس سریع و کم عمق
- بیهوشی و بی حالی
چگونه می توان از گرمازدگی کودکان جلوگیری کرد؟
گرمازدگی ممکن است در هر شرایطی بروز پیدا کند و همان طور که گفته شد اگر گرمای هوا برای کودک طاقت فرسا باشد؛ او دچار گرمازدگی می شود. اما می توان با انجام برخی از اقدامات از گرمازدگی کودکان در تابستان جلوگیری کرد که این کارها عبارتند از:
- استفاده از لباس های راحتی و نخی
- سعی کنید همیشه یک بطری آب داشته باشید و به صورت مستمر به کودک خود آب دهید.
- کودک در معرض نور آفتاب به مدت طولانی قرار نگیرد.
- در صورت استفاده از خودرو، فضای خودرو خنک باشد تا کودک اذیت نشود.
- در تابستان باید مصرف مایعات و مواد معدنی کودکان افزایش یابد.
- در روز های گرم تابستان سعی کنید کودک خود را از خانه بیرون نبرید.
پی نوشت:
این اطلاعات عمومی خلاصه محدودی از اطلاعات تشخیص، درمان و/یا دارو است. این به معنای جامع نیست و باید به عنوان ابزاری برای کمک به کاربر در درک و/یا ارزیابی گزینه های تشخیصی و درمانی بالقوه استفاده شود. این شامل تمام اطلاعات در مورد شرایط، درمان ها، داروها، عوارض جانبی، یا خطراتی که ممکن است برای یک بیمار خاص اعمال شود، نمی شود. آنچه مد نظر و مطلوب است،آن است که توصیه پزشکی یا جایگزینی برای توصیه های پزشکی، تشخیص یا درمان باید بر اساس معاینه پزشک و ارزیابی شرایط خاص و منحصر به فرد بیمار باشد. بیماران باید برای اطلاعات کامل در مورد سلامتی، سؤالات پزشکی و گزینه های درمانی، از جمله خطرات یا مزایای استفاده از داروها، با پزشک صحبت کنند. این اطلاعات هیچ درمان یا دارویی را به عنوان ایمن، موثر یا تایید شده برای درمان یک بیمار خاص تایید نمی کند. اینجانب دکتر مهدی افشاری هرگونه ضمانت یا مسئولیت مربوط به این اطلاعات یا استفاده از آن را از خود سلب می کنم.
دکتر مهدی افشاری متخصص اطفال، کودکان و نوجوانان_ دارای بورد تخصصی
از جمله خدمات پزشکی ارائه شده در مطب عبارتند از: معاینات دورهای کودکان، پایش دوره ای رشد فیزیکی و تکامل کودکان، درمان انواع بیماری های عفونی،گوارشی و تنفسی در کودکان و نوجوانان_ مشاوره تغذیه، آموزش و مراقبت های دوره ای نوزادان نارس، پایش و درمان کلیه مشکلات دوره ای نوزادی، ارزیابی دورهای توانایی های ذهنی و جسمی کودکان
خدمات ویژه ارائه شده توسط دکتر مهدی افشاری: انجام ختنه تخصصی در مطب، ویزیت در منزل و مشاوره آنلاین
آدرس مطب: تهران، مهرآباد جنوبی، دانشگاه هوایی جنوبی، تفرش شرقی، پلاک 193_ واحد همکف
شماره تماس:021-66602506