رشد و تغذیه

آنچه درباره کودک نوپای ۱۷ ماهه باید بدانید

هر کس که عبارت «دو سالگی وحشتناک» را ابداع کرده، بدیهی است که هرگز با یک کودک ۱۷ ماهه بدعنق برخورد نداشته است. لجبازی‌های کودکان ۱۷ ماهه می‌تواند ماه‌ها قبل از تولد ۲ سالگی کودک فوران کرده و تماشایی باشد. با ما  همراه باشید.

کودک ۲۷ ماهه

این بدخلقی‌ها می‌تواند هم برای شما و هم برای فرزندتان استرس‌زا باشد. همچنین ممکن است شرم‌آور باشد، به خصوص اگر کودک این کار را در یک مکان عمومی انجام دهد.

در سن ۱۷ ماهگی که بحرانی است، کودک احساساتی را که نمی‌تواند با کلمات بیان کند، با عصبانیت و پرخاشگری نشان می‌دهد. این رفتارها همچنین نشان‌دهنده تمایل کودک ۱۷ ماهه شما به جلب توجه است.  

اقدام زود هنگام برای شروع سامان دادن به وضعیت کودک مشکلی ندارد. استراتژی خود را متناسب با سن کودک تنظیم کنید  و در این سن، نظم بیشتر به معنی حواس‌پرتی کودک و هدایت او به سمت چیز دیگری است.

صبور باشید و خود را با شرایط وفق دهید.

رشد کودک نوپای ۱۷ ماهه

کودک نوپای ۱۷ ماهه شما کشف کرده است که او یک شخص کوچک و منحصر به فرد است. وقتی به آینه نگاه می‌کند، می داند که صورتش به او لبخند می‌زند. او نام خود را نیز می‌داند.

  • در حال حاضر، تمام دنیای کودک حول مهم‌ترین فرد موجود در آن می‌چرخد؛ یعنی خودش!
  •  او نمی‌داند که همه دقیقاً مثل او فکر نمی‌کنند.
  •   علاقه‌ای به اشتراک‌گذاری ندارد؛ به خصوص اسباب‌بازی‌های مورد علاقه‌اش.
  •  به جای اینکه با بچه‌های دیگر بازی کند، در نزدیکی آن‌ها بازی می‌کند اما مشغول کار خودش است.
  •  گاهی اوقات می‌تواند با بچه‌های دیگر خیلی خشن باشد زیرا نمی‌فهمد وقتی کسی را می‌زند دردش می‌گیرد.

نکات ۱۷ ماهگی

  •  برای کنترل احساسات کودک، محکم و ثابت قدم باشید. به او بگویید «نه»  و سپس او را به اتاق یا فعالیت دیگری هدایت کنید. بهتر است قبل از انتقال یا تغییر در رفتار با او ارتباط برقرار کنید.
  •  اگرچه دشوار است، اما سعی کنید روحیه خود را از دست ندهید. قبل از تصمیم‌گیری چند نفس عمیق بکشید و احساسات خود را کنترل کنید.
  •  کودکان دوست دارند در کارهای خانه «کمک» کنند. اجازه دهید کودک خمیر پنکیک را به هم بزند یا میز را با بشقاب‌های کاغذی بچیند.
  •  کودک خود را به اشتراک‌گذاری تشویق کنید، اما به او اجازه دهید چند اسباب بازی نیز داشته باشد که فقط خودش بازی کند.  
  •  هر روز برای کودک خود کتاب بخوانید. همان‌طور که می‌خوانید، بگذارید فرزندتان همراه شما عباراتی را که می‌داند بخواند یا کلمات موجود در صفحه را با انگشت دنبال کند.
  •  کودک خود را عادت دهید قبل از غذا خوردن و بعد از پاک کردن بینی یا بازی در بیرون، دست‌های خود را با آب گرم و صابون بشوید.
  •  کودک را در اولین سفر هواپیمایی همراه خود می‌برید؟ مقداری مایع درون شیشه شیر بریزید تا بخورد و فشار گوشش کم شود. قوانین مربوط به محدودیت حمل مایعات را از طریق امنیت فرودگاه دنبال کنید.

سخن نهایی

۱۷ ماهگی سن بحرانی است و کودکان شاید پرخاش زیادی از خود نشان دهند. صبور باشید و تا حد امکان به حوصله نسبت به این ویژگی طبیعی کودکان رفتار کنید. فراموش نکنید که خود شما هم روزی ۱۷ ماهه بودید و عبوس!

دکتر مهدی افشاری متخصص اطفال، کودکان و نوجوانان_ دارای بورد تخصصی

از جمله خدمات پزشکی ارائه شده در مطب  عبارتند از:  معاینات دوره‌ای کودکان، پایش دوره ای رشد فیزیکی و تکامل کودکان، درمان انواع بیماری های عفونی،گوارشی و تنفسی در کودکان و نوجوانان_ مشاوره تغذیه، آموزش و مراقبت های دوره ای نوزادان نارس، پایش و درمان کلیه مشکلات دوره ای نوزادی، ارزیابی دوره‌ای توانایی های ذهنی و جسمی کودکان

خدمات ویژه ارائه شده توسط دکتر مهدی افشاری: انجام ختنه تخصصی در مطب، ویزیت در منزل و  مشاوره آنلاین

آدرس مطب: تهران، مهرآباد جنوبی، دانشگاه هوایی جنوبی، تفرش شرقی، پلاک 193_ واحد همکف

شماره تماس:021-66602506

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا