بهترین پزشک متخصص اطفال برای دریابت در تهران | 02166602506
علل و درمان دریابت در کودکان
لیست بهترین پزشکان متخصص اطفال
آموزش پزشکی کودکان در ایران برای اولین بار به همت دکتر محمد قریب، در دانشگاه تهران با تشکیل گروه کودکان شروع به کار کرد. این گروه آموزشی کودکان در سطح دانشگاههای کشور از دهه ۱۳۲۰ تشکیل شد و فعالیتهای آموزشی و پژوهشی خود را در سطح دوره عمومی پزشکی آغاز کرد.
آموزش تخصصی رشته کودکان از سال ۱۳۴۸ با تأسیس اولین بیمارستان تخصصی کودکان با نام مرکز طبی کودکان، در تهران آغاز شد و در سال ۱۳۵۰اولین گروه رشته تخصصی کودکان، فارغ التحصیل شدند. ازسال ۱۳۵۵ آموزش فوق تخصصی رشته کودکان در بیمارستان مرکز طبی کودکان در رشته بیماریهای کلیه کودکان شروع شد، با وقوع انقلاب اسلامی فعالیت این بیمارستان برای چند سال متوقف شد و مجدداً از سال ۱۳۶۵ آغاز به کار کرد.
بیشتر بخوانید: بهترین متخصص کودکان و اطفال
زمان انتخاب یک متخصص اطفال
برای تصمیمگیری و انتخاب یک پزشک خوب، باید براساس اطلاعات جامع و آگاهانه اقدام نمود. بهتر است جستوجو برای انتخاب یک دکتر اطفال خوب از زمان بارداری شروع شود، چون با توجه به شلوغی هفتههای آخر بارداری تا یکی دو ماه بعد از زایمان، زمان زیادی برای بررسی و تحقیق باقی نخواهد ماند.
علاوه بر اینکه یک معاینۀ کلی در بیمارستان قبل از ترخیص نوزاد انجام میشود، بین روز سوم تا پنجم بعد از تولد نوزاد، برای انجام آزمایشات غربالگری ضروری باید به پزشک اطفال یا در صورت نبودن پزشک به یکی از مراکز بهداشت مراجعه نمایید. معاینۀ بعد از ترخیص نوزاد به خصوص از نظر ارزیابی وضعیت شیر خوردن از سینۀ مادر، میزان وزنگیری و بررسی زردی اهمیت دارد و بهتر است تمام این موارد تحت نظر یک دکتر کودکان انجام شود.
یک متخصص اطفال، کودک را از بدو تولد تا سن دو سالگی به کرات ویزیت می کنند و از سن ۲ تا ۵ سال، ویزیت ها یک بار در سال خواهد بود. بعد از سن ۵ سالگی، احتمالا متخصص کودکان سالی یک بار چکاپ سالیانه کودک را انجام می دهد.
کارهایی که یک متخصص کودکان انجام می دهد:
دادن اطلاعات به والدین درباره تغذیه،نیاز های وزن و قد،ایمنی و سلامت کودک
معاینه فیزیکی کودک
اطلاع از طبیعی بودن مراحل مهم زندگی، رفتار، مهارتها و رشد کودک
تزریق واکسن
درمان بیماریها، عفونت ها، مصدومیت ها و شناسایی دیگر مشکلات مربوط به سلامتی کودک
ارجاع کودک به افراد متخصص، در صورت احساس نیاز به مراقب تخصصی ویژه
پاسخ دادن به سوالات والدین درباره رشد و پیشرفت و کودک
فوق تخصص غدد کودکان
دکتر کودکان، کودکانی را که مشکلات رشد، بلوغ، دیابت یا سایر اختلالات مربوط به هورمونها و غدد درون ریز دارند، به متخصص غدد کودکان ارجاع میدهد.
بیشتر بخوانید: بهترین دکتر متخصص اطفال
دکتر غدد کودکان، ناهنجاریهای هورمونی یا سایر مشکلات غدد درون ریز، از جمله دیابت کودکان و نوجوانان، کم کاری تیروئید کودکان، تیروئید پرکار در کودکان یا مشکلات رشد مانند رشد قدی کودکان را تشخیص می دهد و سپس به درمان آنها میپردازد.
هورمونها، نحوه رشد و بلوغ کودک را تعیین میکنند. در صورتی که کودک دچار کمبود هورمون رشد باشد؛ دچار اختلال رشدی در جسم و ذهن خواهد شد. مشکلاتی که متخصص غدد کودکان درمان میکند با مشکلاتی که متخصص غدد بزرگسالان درمان میکنند، یکسان نیست. مسائل مربوط به رشد و تکامل، میتواند مشکلاتی را در زمینه رشد جنسی کودک ایجاد کند که میتواند تأثیرات قابلتوجهی بر سلامت جسمی و عاطفی آنها بگذارد.
دیابت کودکان
کودکان اغلب به دیابت نوع 1 مبتلا میشوند، نوعی از این بیماری که در آن سیستم ایمنی سلولهای تولیدکننده انسولین تخریب می شود و بدن دیگر انسولین تولید نمیکند. بنابراین، تزریق انسولین برای ادامه حیات ضروری است. اگرچه دیابت نوع 2 بیشتر در بزرگسالان رایج دارد، اما گاهی اوقات کودکان نیز به آن مبتلا میشوند.
نوع دوم دیابت معمولا به دلیل افزایش وزن به دلیل بیتحرکی و افزایش مصرف انرژی ایجاد می شود و با قرص یا انسولین به همراه رژیم و ورزش قابل درمان می باشد. کودکان معمولا پس از 10 سالگی به دیابت نوع 2 مبتلا میشوند و بیشتر آنها سابقه خانوادگی این بیماری را دارند.
بیشتر بخوانید: اسامی پزشکان متخصص اطفال تهران
علائم دیابت در کودکان
علائم دیابت نوع 1 و نوع 2 در کودکان تشنگی بیش از حد، تکرر ادرار، کاهش وزن، خستگی و کم آبی بدن است. در دیابت نوع 2 ممکن است درد شکمی و استفراغ وجود داشته باشد که نشاندهنده شرایط بحرانی و تهدیدکننده زندگی کودک به نام کتواسیدوز دیابتی است.
قند خون بالا در کودکان یا دیابت کودکان، زمانی ایجاد می شود که سطح گلوکز خون کودک بیش از حد افزایش یابد. گلوکز قندی است که بدن، برای تامین انرژی به آن نیاز دارد. دیابت کودکان در حالت کلی به دو نوع تقسیمبندی میشود دیابت تیپ یک و دیابت تیپ دو.
دیابت تیپ یک به دلیل اختلالات ژنتیکی بوجود می آید و در کودکان شیوع بیشتری دارد. در این بیماری، لوزالمعده، به دلیل اختلالات ژنتیکی کودک، قادر به تولید انسولین نیست و در نتیجه، سطح گلوکز خون کودک افزایش می یابد و کودک به دیابت مبتلا میشود.
دیابت تیپ دو، بیشتر به دلیل رژیم غذایی اشتباه، کمتحرکی و بیتحرکی رخ میدهد و در میان بزرگسالان شیوع بیشتری دارد، اما کودکان و نوجوانان نیز به آن مبتلا می شوند. میزان ابتلا به دیابت تیپ دوم بسیار بیشتر از تیپ یک است و طی سالهای اخیر کودکان بیشتری نیز به آن مبتلا میشوند.
بیشتر بخوانید: لیست بهترین متخصصین اطفال
هنوز هیچ درمان قطعی برای دیابت کودکان و نوزادان وجود ندارد، اما با استفاده از برخی دستورالعملها و توصیهها، می توان این بیماری را به راحتی کنترل کرد. از جمله این موارد می توان به توجه به رژیم غذایی کودک، تزریق بهموقع انسولین کودک و رعایت آرامش روحی کودک اشاره نمود.
مهمترین نشانههای دیابت کودکان
کاهش وزن شدید و غیرعادی
شب ادراری
وجود ترشحات چسبناک (در نوزادان و کودکان زیر 3 سال)
احساس تشنگی بیش از حد و غیرعادی