آموزش بیماران

درمان رفلاکس در نوزادان

اکثر موارد رفلاکس درنوزادان ناشی از پرخوری نوزاد است  که معمولاً پزشک در هنگام معاینه کودک به این تشخیص می رسد،چنانچه هنگام معاینه تشخیص رفلاکس ناشی از  زیاد خوردن شیر برای کودکتان مطرح شده است، لطفاً این کارها را انجام دهید:

  • لطفاً در هر وعده کمترین مقدار شیری که کودکتان را سیر می‌کند و او را آرام  میکند به او بدهید. این  شیوه شیر دادن که تا لحظه ای که کودک تمایل دارد و سینه را میمکد به او بدهید تا خودش سینه را رها کند خود باعث ایجاد رفلاکس در نوزاد می شود.

 

  • در نتیجه اگر کودکتان شیر خشک استفاده می کند یک سوم تا یک چهارم  شیری که در هر وعده می‌خورد را کم کنید. اگر مثلاً با حدود ۹۰ سی سی شیر خشک  سیر میشود در مرحله اول به او حدود 60 سی سی شیر بدهید و شیشه را از دهان او بکشید و اگر باز هم بی قرار است و گریه میکند و شیر طلب می‌کند ۱۵ سی سی به او بدهید و در صورتی که دیگر طلب نمی‌کند شیردهی را ادامه ندهید اگر باز هم طلب کرد، 15 سی سی  باقیمانده را  به او بدهید.

 

  • در صورتیکه کودکتان شیر مادر میخورد،یک سوم الی یک چهارم زمان شیردهی را کم کنید. یعنی پس از گذشت حدود دو سوم  الی سه چهارم زمان شیردهی باید سینه را از دهان کودک بکشید و اگر گریه و بی قراری و طلب شیر نداشت، شیردهی را ادامه ندهید.

 

  • مثلا برای شیرخواری که در هر وعده حدود ۲۰ دقیقه  شیر مادر میخورد باید بعد از حدود ۱۳ الی ۱۵ دقیقه سینه را از دهانش بکشید واگر طلب شیر نداشت، شیردهی را ادامه ندهید.

 

  • پس از شیردهی حتما آروغ کودک را بگیرید هرچند ممکن است حدود 20 الی 30 دقیقه طول بکشد تا آروغ بزند ،و پس از آن شیرخوار را به مدت ۲۰ دقیقه روی زانو گذاشته تا بخشی از شیر از معده خارج و وارد روده شود و احتمال ریفلاکس کمتر شود. پس از آن شیرخوار را به یک زاویه حدود ۳۰ درجه بخوابانید به صورتی که سر،گردن، کمر و پشت او با پاهایش یک زاویه حدود ۳۰ درجه تشکیل دهد.

 

  • ممکن است کودک وعده بعدی را زودتر طلب کند، که اشکالی ندارد. شما می توانید وعده بعدی را زودتر به او بدهید ولی همیشه این مطلب را مد نظر داشته باشید که نوزادان معمولاً زودتر از یک ساعت پس از  شیردهی نیاز به شیرخوردن پیدا نمیکنند و بی قراری های زودتر از یک ساعت مربوط به گرسنگی نیست پس سعی نکنید با شیر دادن زیاد نوزاد را آرام کنید. البته نوزاد حتی اگر گرسنه نباشد با خوردن شیر آرام میشود که این به علت اثر تسکین بخشی شیر مادر و در آغوش گرفتن نوزاد می باشد، ولی شیر زیاد باعث اتساع بیشتر معده شده و درنتیجه ریفلاکس، گریه و بی قراری او تشدید می شود، پس شیر را به اندازه به کودک بدهید. در رفلاکس وعده های کوچک با فاصله کمتر از نظر ما ارجح هستند تا وعده هایی حجیم تر و با فاصله بیشتر. مثلا  اینکه نوزادی 60 سی سی شیر هر دوساعت بخورد بسیار مطوب تر است برای ما تا اینکه هر سه ساعت 90 سی سی بخورد، چون حجم زیاد شیر در هر وعده باعث تشدید رفلاکس نوزاد می شود.

چنانچه کودکتان کولیک همزمان نیز دارد، خواندن  مقاله (توصیه هایی برای مادران دارای فرزندان مبتلا به کولیک)را به شما پیشهاد می دهیم.

دکتر مهدی افشاری متخصص اطفال، کودکان و نوجوانان_ دارای بورد تخصصی

از جمله خدمات پزشکی ارائه شده در مطب  عبارتند از:  معاینات دوره‌ای کودکان، پایش دوره ای رشد فیزیکی و تکامل کودکان، درمان انواع بیماری های عفونی،گوارشی و تنفسی در کودکان و نوجوانان_ مشاوره تغذیه، آموزش و مراقبت های دوره ای نوزادان نارس، پایش و درمان کلیه مشکلات دوره ای نوزادی، ارزیابی دوره‌ای توانایی های ذهنی و جسمی کودکان

خدمات ویژه ارائه شده توسط دکتر مهدی افشاری: انجام ختنه تخصصی در مطب، ویزیت در منزل و  مشاوره آنلاین

آدرس مطب: تهران، مهرآباد جنوبی، دانشگاه هوایی جنوبی، تفرش شرقی، پلاک 193_ واحد همکف

شماره تماس:021-66602506

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا