درمان زگیل کف پا در کودکان
بیشتر بچهها جایی در طول دوران کودکیشان زگیل را تجربه میکنند. رایجترین سن تجربه زگیل از دوازده تا شانزده سالگی است و بیشترین زگیلهای دوران کودکی روی دست به وجود میآیند. اما کف پا هم یکی از جاهایی است که در کودکان دچار زگیل میشود. زگیل کف پا بر خلاف زگیل دست معمولا دردناک است و میتواند برای بچهها ناراحتی ایجاد کند. در این مطلب نکاتی در مورد این زگیل را مرور میکنیم.
چرا کف پای کودکان دچار زگیل میشود؟
قبل از هر چیز باید بدانید که زگیل یک عارضه ویروسی است و مثل تمام موارد ویروسی دیگر وقتی علائمش را نشان میدهد که ویروسش در بدن فعال شود. ویروس اچپیوی یا پاپیلوم انسانی، همان ویروسی است که در همه قسمتهای بدن با رشد سریع سلولهای لایه بالایی پوست، زگیل میسازد و در کف پا هم همین اتفاق میافتد. زگیلهای کف پای کودکان ممکن است در هر قسمتی به وجود بیایند، از جمله زیر انگشتان یا زیر پاشنه. تنها تفاوت این زگیلها با انواع دیگر زگیلهای بدن این است که معمولا از پوست بیرون نمیزنند و به صورت یک پینه ضخیم خودشان را نشان میدهند. وقتی کودکان از درد شدید کف پا وقت راه رفتن شکایت میکنند یا در پوشیدن کفش مشکل دارند، بهتر است پایشان را برای تشخیص زگیل بررسی کنید. اما چطور این زگیلها را از پینه تشخیص بدهیم؟ زگیل ممکن است در هر قسمتی از پا تشکیل شود اما پینه را فقط در جاهایی میبینید که محل تحمل فشار هستند. زگیلها لایه لایه هستند و از پوست اطرافشان کاملا قابل تشخیص، در حالی که پینه قسمتی از پوست است.
زگیل کف پا چطور منتقل میشود؟
معمولا کودکانی که سیستم ایمنی نسبتا ضعیفتری دارند دچار این عارضه پوستی میشوند، این یعنی بسیاری از کودکان ممکن است هیچوقت زگیل کف پا را تجربه نکنند. علاوه بر این، مهم است بدانید که زگیل کف پا به شدت مسری است و از تماس با فرد مبتلا یا تماس با وسایل آلوده مثل حوله، دستمال، استفاده از استخرها و ورزشگاههای عمومی یا حتی در مدرسه و زمین بازی ممکن است منتقل شود. از آن جایی که این زگیل برخلاف زگیل دست یا صورت میتواند حرکت کودک را دچار مشکل کند، باید بیشتر مراقب آلودگیهای محیطی باشید.
زگیل پا دردناک است ولی خطرناک نیست
هرچه کودک کم سن و سالتر باشد، تحمل زگیل کف پا برایش سختتر خواهد بود، انگار که در حال راه رفتن روی یک برجستگی همیشگی باشد. زگیل پا در واقع یک نوع رشد پوستی خوشخیم است که معمولا در قسمت کف پا ایجاد میشود و زگیل پلنتار هم نام میگیرد (plantar یعنی قسمت کف پا).. زگیل کف پا در کودکان معمولا خود به خود از بین میرود، اما در مدت زمانی طولانی.بیشتر زگیلهای پلنتار نیازی به درمان فوری ندارند اما اگر کودک شما را ناراحت یا دچار درد میکنند، یا اگر در حال پخش شدن در قسمتهای دیگر پا هستند میتوانید با مراجعه به پزشکتان، به صورت سرپایی آنها را از بین ببرید. پزشک معمولا با استفاده از سالیسلیک اسید این زگیلها را از بین میبرد. ممکن است پزشکتان یک داروی قویتر برای شما تجویز کرده یا در مطب تزریق انجام دهد. در موارد شدید، جراحی و کریوتراپی یا روش انجماد با نیتروژن هم انجام میشوند.
چه زمانی باید نگران زگیل کف پا باشیم؟
وقتی که کودک:
- درد، ورم، تب یا قرمزی پوست را تجربه میکند
- زگیلی کف پایش دارد که ترشح ایجاد میکند.
- اطراف زگیل کف پایش قرمز و ملتهب میشود.
دکتر مهدی افشاری متخصص اطفال، کودکان و نوجوانان_ دارای بورد تخصصی
از جمله خدمات پزشکی ارائه شده در مطب عبارتند از: معاینات دورهای کودکان، پایش دوره ای رشد فیزیکی و تکامل کودکان، درمان انواع بیماری های عفونی،گوارشی و تنفسی در کودکان و نوجوانان_ مشاوره تغذیه، آموزش و مراقبت های دوره ای نوزادان نارس، پایش و درمان کلیه مشکلات دوره ای نوزادی، ارزیابی دورهای توانایی های ذهنی و جسمی کودکان
خدمات ویژه ارائه شده توسط دکتر مهدی افشاری: انجام ختنه تخصصی در مطب، ویزیت در منزل و مشاوره آنلاین
آدرس مطب: تهران، مهرآباد جنوبی، دانشگاه هوایی جنوبی، تفرش شرقی، پلاک 193_ واحد همکف
شماره تماس:021-66602506
یک دیدگاه