علت گوش درد در نوزادان چیست؟
لطفا سلب مسئولیت در انتهای این صفحه را بخوانید.
گوش درد در نوزادان یکی از شایعترین بیماریها در این دوره است که باعث بیقراری و گریه مداوم آنها میشود و معمولا براثر عفونت رخ میدهد. توجه والدین به علائم گوش درد نوزاد بسیار مهم است. بسیاری از والدین میپرسند که گوش درد در نوزادان از کی آغاز میشود؟ یا گوش درد طبیعی در نوزادان تا چند ماهگی ادامه دارد؟ برای پاسخ به سؤالها باید بگوییم که گوش درد نوزاد معمولا از زمان تولد آغاز و تا ۱۸ ماهگی ادامه دارد. گوش درد در نوزاد یک ماهه و نوزاد دو ماهه بیش از همه والدین را دچار نگرانی میکند. لازم است بدانید که این بیماری به دلایل مختلفی اتفاق میافتد و معمولا بهطور طبیعی و بدون نیاز به دارو و درمان بهبود مییابد.
انواع گوش درد در نوزادان
۴ نوع گوش درد شایع در نوزادان وجود دارد:
- عفونت گوش میانی
- عفونت گوش خارجی
- چسب گوش
- گوش درد طبیعی نوزاد بهخاطر دندان درآوردن
علت گوش درد در نوزادان چیست؟
همانطور که در قسمت بالا گفتیم، درد گرفتن گوش نوزاد در چهار حالت اتفاق میافتد که هرکدام علت متفاوتی دارند.
-
علت عفونت گوش
میانی یکی از شایعترین علل گوش درد در نوزادان، عفونت است. به باکتری یا ویروسی که از طریق گلو بهوسیله شیپور استاش وارد گوش میشود، اوتمیت (عفونت گوش میانی) میگویند. شیپور، استاش گوش میانی را به پشت بینی متصل میکند و از آنجایی که استاشها در نوزادان کوتاه و باریک است، محل خوبی برای تجمع مایع و رشد ویروسها و باکتریها هستند که به درد گوش نوزاد میانجامد. همچنین آلرژی سینوسی هم باعث تورم و انسداد شیپور استاش و در نتیجه عفونت گوش میانی در نوزادان میشود.
دلیل تجمع مایع در داخل گوش، وجود عفونت است. تخلیه این مایع معمولاً طی چند روز و بدون هیچ درمانی صورت میگیرد، اما اگر به اندازه کافی مایع خارج نشود، امکان دارد پرده گوش بترکد و ترشحات زرد یا خونی از گوش نوزاد بیرون بیاید. با خروج مایع از گوش، فشار کاهش مییابد و درد از بین میرود.
علت عفونت گوش خارجی؛ گوش شناور را چگونه آرام کنیم؟
عفونت گوش خارجی که به “گوش شناگر” هم معروف است، اغلب بهخاطر وجود رطوبت بیشازحد یا ورود یک جسم در کانال گوش نوزاد به وجود میآید. آسیب به مجرای گوش، مانند تمیز کردن گوش با جوانههای پنبه یا اشیاء دیگر باعث عفونت و گوش درد در نوزادان میشود. همچنین اگر مقدار زیادی آب به داخل گوش نوازد برود و با سشوار گوش او را خشک نکنید، در مجرای گوش التهاب یا عفونت شکل میگیرد.
علت چسب گوش و عفونت گوش میانی
چسب گوش بیماری شایعی است که به دنبال عفونت گوش میانی رخ میدهد. زمانی که مایع در گوش میانی جمع و تخلیه نشود، شنوایی را برای نوزاد شما سخت میکند. همچنین چسب دائمی گوش بر رشد زبان کودک تأثیر میگذارد؛ بنابراین درمان آن مهم است.
گوش درد نوزادان به علت درآوردن دندان
هنگامی که نوزاد شما در حال دندان درآوردن است، امکان دارد گوش درد بگیرد؛ زیرا با بیرون آمدن دندان، لثه سوراخ و دچار التهاب و درد متعاقب میشود و این درد به گوش مجاور تابش میکند.
عوارض گوش درد در نوزادان؛ خطر ناشنوایی برای کودکان
زمانی که گوش درد نوزاد بخاطر عفونت باشد امکان دارد عوارضی از خود برجای بگذارد:
کاهش شنوایی؛ پی آمد عفونت مکرر گوش
معمولاً زمانی که گوش نوزاد عفونت میکند، سطح شنوایی او بهطور موقت کاهش مییابد. درواقع عفونتهایی که بهطور مکرر رخ میدهند، با آسیب رساندن به ساختارهای داخلی گوش باعث کاهش شنوایی قابل توجهی میشوند.
پارگی پرده گوش؛ حاصل فشار بیش از حد
پارگی پرده گوش در نوزادان به دلیل فشار ناشی از حضور طولانیمدت مایع در گوش میانی یا وارد شدن یک شیء در گوش اتفاق میافتد. طبق آمار به دست آمده حدود ۵ تا ۱۰ درصد از کودکان مبتلا به عفونت گوش دچار پارگی کوچکی در پرده گوش خود میشوند
تأخیر در رشد گفتار و زبان به دلیل کم شنوایی
کودکان برای یادگیری زبان و رشد گفتار، به شنیدن نیاز دارند. کمشنوایی یا از دست دادن شنوایی ممکن است به طور قابل توجهی رشد فرزند شما را به تأخیر بیاندازد یا مانع از آن شود.
بروز بیماری مننژیت به سبب بیتوجهی به عفونت
زمانی که عفونت گوش در نوزاد درمان نشود و بهطور کامل از بین نرود، ممکن است به خارج از گوش گسترش یابد. این عفونت به استخوان پشت گوش آسیب میرساند و در موارد نادر، امکان دارد به غشای اطراف مغز و نخاع (منژها) گسترش یابد و باعث بروز بیماری مننژیت شود.
پی نوشت:
این اطلاعات عمومی خلاصه محدودی از اطلاعات تشخیص، درمان و/یا دارو است. این به معنای جامع نیست و باید به عنوان ابزاری برای کمک به کاربر در درک و/یا ارزیابی گزینه های تشخیصی و درمانی بالقوه استفاده شود. این شامل تمام اطلاعات در مورد شرایط، درمان ها، داروها، عوارض جانبی، یا خطراتی که ممکن است برای یک بیمار خاص اعمال شود، نمی شود. آنچه مد نظر و مطلوب است،آن است که توصیه پزشکی یا جایگزینی برای توصیه های پزشکی، تشخیص یا درمان باید بر اساس معاینه پزشک و ارزیابی شرایط خاص و منحصر به فرد بیمار باشد. بیماران باید برای اطلاعات کامل در مورد سلامتی، سؤالات پزشکی و گزینه های درمانی، از جمله خطرات یا مزایای استفاده از داروها، با پزشک صحبت کنند. این اطلاعات هیچ درمان یا دارویی را به عنوان ایمن، موثر یا تایید شده برای درمان یک بیمار خاص تایید نمی کند. اینجانب دکتر مهدی افشاری هرگونه ضمانت یا مسئولیت مربوط به این اطلاعات یا استفاده از آن را از خود سلب می کنم.
دکتر مهدی افشاری متخصص اطفال، کودکان و نوجوانان_ دارای بورد تخصصی
از جمله خدمات پزشکی ارائه شده در مطب عبارتند از: معاینات دورهای کودکان، پایش دوره ای رشد فیزیکی و تکامل کودکان، درمان انواع بیماری های عفونی،گوارشی و تنفسی در کودکان و نوجوانان_ مشاوره تغذیه، آموزش و مراقبت های دوره ای نوزادان نارس، پایش و درمان کلیه مشکلات دوره ای نوزادی، ارزیابی دورهای توانایی های ذهنی و جسمی کودکان
خدمات ویژه ارائه شده توسط دکتر مهدی افشاری: انجام ختنه تخصصی در مطب، ویزیت در منزل و مشاوره آنلاین
آدرس مطب: تهران، مهرآباد جنوبی، دانشگاه هوایی جنوبی، تفرش شرقی، پلاک 193_ واحد همکف
شماره تماس:021-66602506