اطلاعات عمومی

کودک از چه سنی می‌تواند شیرینی و شکلات بخورد؟

تنقلاتی مانند انواع شیرینی‌ها و شکلات می‌تواند به عادت‌های بد غذایی کودکتان در آینده منجر شود و آب‌نبات‌های سفت یا جویدنی نیز می‌تواند خطر خفگی برای بچه‌ها، به ویژه کودکان زیر یک سال ایجاد کند، بنابراین کودکان نباید آب‌نبات بخورند. در این مطلب می‌توانید با دلایل منع دادن شیرینی و شکلات‌ها به کودکان و راهکارهایی برای ندادن شیرینی‌ها به کودک بیشتر آشنا شوید.

دلایل منع دادن شیرینی‌ها به کودک

شکلات و انواع شیرینی‌ها سرشار از کالری خالی و بی‌ارزش است ولی کودک شما برای تأمین سوخت رشد عظیمی که در بدن و ذهنش رخ می‌دهد به یک رژیم غذایی سالم نیاز دارد، پس بهتر است تا جای ممکن تلاش کنید کودکتان مواد مغذی و مفید را به جای آب‌نبات و شکلات‌ها بخورد.

از آنجا که عادت‌ها و سلیقهٔ غذایی از همان اوایل زندگی شکل می‌گیرد، چیزهایی که در زمان شیرخواری برای خوردن به کودک می‌دهید تا پایان عمر روی او تأثیر می‌گذارد، پس شروع کردن با یک رژیم غذایی سالم، زمینهٔ لازم برای ایجاد عادت‌های غذایی سالم و خوردن مواد مغذی در دوره‌های بعدی زندگی کودکان را فراهم می‌کند. خوردن چیزهایی مثل شیرینی و شکلات می‌تواند منجر به کاهش اشتهای کودک، عدم دریافت پروتئین و چربی و در نهایت سوءتغذیه شود.

همچنین تا قبل از چهار سالگی هرگز به کودکتان آب‌نبات‌های سفت ندهید. این نوع آب‌نبات به سادگی می‌تواند باعث خفگی شود، زیرا به راحتی ممکن است از گلو به پایین لیز بخورد و همچنین کودکان نمی‌توانند آنها را خوب بجوند.

جدا از اینها، شیرینی‌ها عامل اصلی خراب شدن و پوسیدگی دندان کودکان است که به ویژه اگر به آن عادت کنند دیگر سخت بتوان آنها را از این خوراکی‌های بی‌ارزش منع کرد.

راهکارهایی برای پیشگیری از شیرینی خوردن کودک

اگر والدین سعی کنند در داشتن یک برنامهٔ غذایی مناسب کوشا باشند، کودکانشان اغلب در سال‌های بعدی زندگی نیز غذاهای بی‌ارزش را دوست ندارند و نمی‌خورند، حتی اگر عادت خوردن شیرینی‌ها یکی از عادت‌های بد غذایی دیگر هم‌سن‌های اطرافشان باشد. به گفتهٔ برخی پزشکان پس از دو سالگی کودک،‌ تکه‌های خیلی کوچکی از شکلات به عنوان تنقلات، آن هم فقط گاهی و به شرط آنکه پس از خوردن غذای اصلی و به عنوان دسر باشد زیاد ایرادی ندارد. اما راهکارهایی برای پیشگیری از تبدیل شدن این خوراکی‌ها به بخشی از علاقه‌مندی‌های کودکان شامل وارد زیر است:

برنامهٔ غذایی کودک را به دیگران هم توضیح دهید: دقت کنید هر شخص دیگری که به کودکتان غذا می‌دهد مثل مادربزرگ یا خواهر، پرستار بچه یا مربی مهدکودک، می‌دانند چه غذاهایی برای کودکتان مناسب است.

شیرینی را با یک خوراکی سالم‌تر جایگزین کنید: کودکتان خیلی زود جذابیت خوردن شیرینی‌ها را کشف خواهد کرد، اما شما می‌توانید به او کمک کنید تا انتخاب‌های سالمی داشته باشد. اگر واقعاً می‌خواهید به کودکتان یک خوردنی شیرین بدهید، بستنی یا پودینگ را انتخاب کنید و فقط ‌گاهی آنها را به کودک بدهید، زیرا این تنقلات شیرین حداقل کمی کلسیم را دارند.

در انتخاب جایزه‌ها تأمل کنید: کمی فکر کنید ببینید چرا می‌خواهید به کودک شیرینی‌ بدهید. اگر شیرینی‌ها در خانهٔ شما به عنوان جایزه مورد استفاده قرار می‌گیرد، می‌توانید به جای آن به جایزه‌های غیرخوراکی فکر کنید. به عنوان مثال برخی از کودکان اغلب تعدادی استیکر رنگارنگ را بیشتر از شکلات دوست دارند و بعضی نیز از یک بسته مداد شمعی یا پاستل گچی با رنگ‌های متنوع، بیشتر از که از یک بسته آب‌نبات خوشحال می‌شوند.

دکتر مهدی افشاری متخصص اطفال، کودکان و نوجوانان_ دارای بورد تخصصی

از جمله خدمات پزشکی ارائه شده در مطب  عبارتند از:  معاینات دوره‌ای کودکان، پایش دوره ای رشد فیزیکی و تکامل کودکان، درمان انواع بیماری های عفونی،گوارشی و تنفسی در کودکان و نوجوانان_ مشاوره تغذیه، آموزش و مراقبت های دوره ای نوزادان نارس، پایش و درمان کلیه مشکلات دوره ای نوزادی، ارزیابی دوره‌ای توانایی های ذهنی و جسمی کودکان

خدمات ویژه ارائه شده توسط دکتر مهدی افشاری: انجام ختنه تخصصی در مطب، ویزیت در منزل و  مشاوره آنلاین

آدرس مطب: تهران، مهرآباد جنوبی، دانشگاه هوایی جنوبی، تفرش شرقی، پلاک 193_ واحد همکف

شماره تماس:021-66602506

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا