بهترین پزشکان متخصص اطفال | 02166602506
بهترین پزشکان متخصص اطفال
متخصص اطفال ( pediatrician ) پزشکی است که وظیفه اش مدیریت سلامت کودک است. این مدیریت شامل موارد فیزیکی، رفتاری و سلامت روانی است. متخصص اطفال، برای تشخیص بیماریهای دوران کودکی و انتخاب درمانی مناسب آموزش دیده اند.
متخصص اطفال یا متخصص کودکان؛ از شاخههای اصلی پزشکی است و به صورت مختصر می توان گفت، به مسائل رشد و بیماریهای کودکان می پردازد و نیاز کودکان را به پزشک متخصص و نیاز والدین را به مشاور رشد کودک مرتفع می کند.
بیشتر بخوانید: بهترین پزشکان متخصص اطفال تهران
با توجه به سلامت کودک و لزوم شناخت تخصصی بیماریهای آنها، وجود متخصص اطفال برای تشخیص و درمان بیماری کودک ضروری است. متخصص کودکان، بررسی نکات تندرستی کودک از زمان نوزادی تا بزرگسالی آنها را برعهده دارد. این بخش از پزشکی اساسا با تمام جنبههای رشد و پرورش کودک و شرایط او برای محقق شدن تمام ظرفیتها برای رشد سالم تا بزرگسالی را بررسی و در دسترس قرار می دهد.
سلامت کودکان در گذشته بخشی از طب بزرگسالان بود، اما در قرن نوزده و ابتدای قرن بیستم به عنوان رشته تخصصی در پزشکی در نظر گرفته شد. افزایش تدریجی آگاهی از این موضوع که بیماری های کودکان با بزرگ سالان متفاوت است، نقش عمدهای در تخصصی شدن این رشته داشته است. در این زمان، پزشکان متوجه شدند واکنش های کودک به بیماری، داروها و محیط، بستگی زیادی به سن او دارد.
وظیفه متخصص اطفال
متخصص کودکان تا ۵ سالگی بارها کودک را معاینه میکند تا از وضعیت سلامت جسمی و ذهنی کودک اطمینان حاصل کند. پس از ۵ سالگی، متخصص اطفال کودک را به صورت سالیانه معاینه میکند و وضعیت سلامت جسمی و روحی او را مورد بررسی قرار میدهد. به طور کلی، وظایف متخصص اطفال بدین قرار است:
انجام معاینه فیزیکی
تزریق واکسنهای توصیهشده در سنین مختلف
ارزیابی رشد جسمی، رشد ذهنی و رفتارها و مهارتهای فردی کودک در سنین مختلف و با تحلیل و مقایسه با استانداردهای موجود
تشخیص و درمان بیماریها، عفونتها، جراحات، شکستگی، دررفتگی و سایر مشکلات سلامتی کودک و تجویز نیاز داروهایی
ارائه اطلاعات لازم به والدین در مورد نیازهای سلامت جسمی و روحی و اجتماعی، ایمنی، تغذیه و تناسب اندام کودک
در صورت نیاز کودک به مراقبتی بیش از تخصص پزشک اطفال، ارجاع به فوق تخصص مربوطه
بیشتر بخوانید: لیست بهترین متخصص کودکان
عفونتهای مجاری ادراری
عفونت مثانه که به آن عفونت ادراری یا UTI ، هنگام رشد باکتریها در مجاری ادراری کودک را مبتلا می کند. عفونت مجاری ادراری میتواند از نوزادی تا دوران نوجوانی و حتی جوانی رخ دهد.
علائم UTI
درد یا سوزش در هنگام دفع ادرار
نیاز فوری به ادرار کردن یا نیاز به ادرار کردن به طور مکرر
خیس کردن رختخواب توسط کودکی که میتواند به دستشویی برود
درد شکمی یا درد پشت یا پهلو
پزشک برای تشخیص عفونت مجاری ادراری، قبل از مشخص کردن نوع درمان، پس از انجام آزمایش ادرار، به نوع باکتری موجود در ادرار کودک، روش درمانی را مشخص می کند. عفونت مجاری ادراری، حدود 3 الی 5 درصد از دختران و 1 درصد از پسران را درگیرمی کند. دو بیماری ناشی از عفونت مجاری ادراری در کودکان و نوزادان عبارتند از عفونت مثانه یا سیستیت و عفونت کلیه یا پرونفریت
میکروبهایی که کودکان و نوزادان را به عفونت مجاری ادراری مبتلا می کنند، میکروبهای دستگاه گوارشی هستند. به همین دلیل مخصوصا در مورد نوزادان، باید پوشک آنها را زود به زود تعویض کرد تا مجاری ادراری نوزاد زیاد در تماس با مدفوع نباشد.
عوامل ابتلا به عفونت ادراری در کودکان و نوزادان
تماس زیاد مجاری ادراری کودک با مدفوع، بهویژه در کودکان زیر 4 سال
عوامل ژنتیکی
برگشت ادرار
ختنه نشدن پسران
یبوست
نگه داشتن زیاد ادرار
بیشتر بخوانید: لیست بهترین متخصص اطفال تهران
نشانههای این بیماری در نوزادان بیشتر شامل زردی، کم شدن حجم ادرار، اسهال، بیحالی و بیاشتهایی می باشد. اما در کودکان بالای یک سال، شب ادراری، بیاختیاری ادرار، بوی بد ادرار، اسهال، درد پهلوها، درد ناحیه شکم و بیقراری حین ادرار یا قطع و وصل شدن ادرار نیز نشانه عفونت مجاری ادراری می باشد.
عفونت ادراری با استفاده از آزمایش و کشت ادرار قابل تشخیص است و در موارد حاد، پزشک به بستری شدن کودک توصیه خواهد کرد.
برای پیشگیری از ابتلا به عفونت مجاری ادراری نکات زیر را رعایت کنید:
مصرف آب زیاد به منظور تخلیه مداوم مثانه
درمان یبوست کودکان
درمان برگشت ادراری و مثانه عصبی
درمان کرمک درصورت وجود
شستوشوی صحیح (از جلو به عقب) دستگاه تناسلی
استفاده از لباس زیرهای نخی و گشاد
تعویض زود به زود پوشک نوزادان
ختنه در پسران
بیماری های شایع در کودکان و نوزادان
تب در کودکان و نوزادان
تب در کودکان و نوزادان، به معنی بالا بودن بیشتر از حد طبیعی دمای بدن است. تب یکی از بیماریهای شایع کودکان و نوزادان است و ً زمانی اتفاق میافتد که بدن کودک یا نوزاد، در حال مبارزه با عفونت باشدیا التهابی را پشت سر میگذارد.
بیشتر بخوانید: فوق تخصص بیماریهای عفونی کودکان
بیماریهای شایع کودکان و نوزادان تب
به عقیده پزشکان، دمای طبیعی بدن در حالت عادی پایینتر از ۳۸ درجه سانتیگراد است و اگر دمای بدن نوزاد یا کودک ۳۸ درجه سانتیگراد یا بالاتر باشد یعنی تب دارد.
مهمترین عوامل بروز تب در کودکان و نوزادان
دندان درآوردن در نوزادان
عفونتهای ویروسی
واکنش به واکسنها یا برخی داروها
عفونتهای باکتریایی
البته، گاهی بعضی بیماریهای خطرناک باعث بروز تب در کودکان و نوزادان می شوند که نیاز به ویزیت پزشک متخصص و درمان دارویی دارد.
اما میتوان با استفاده از برخی راهکارهای ساده تب کودک یا نوزاد را پایین آورد. در صورتی که تب کنترل نشود، امکان این که منجر به بروز عوارض خطرناکی در کودکان و خصوصاً نوزادان شود وجود دارد. تشنج در کودکان و نوزادان، یکی از مهمترین و شایعترین عوارض تب بالا می باشد.
چند روش پایین آوردن تب
پاشویه با استفاده از آب ولرم
استفاده از دستمال مرطوب برای خنک کردن مفصلهای کودک یا نوزاد
استفاده از استامینوفن خوراکی
در مواردی که تب شدید است یا پایین نمیآید، استفاده از شیاف استامینوفن