اطلاعات عمومی

راههای درمان گرمازدگی کودکان

 

لطفا سلب مسئولیت در انتهای این صفحه را بخوانید.

گرمازدگی در کودکان دو نوع است: گرمازدگی خفیفی که قبل از گرمازدگی شدید رخ می دهد و دیگری گرمازدگی شدید. در ادامه درمان هر یک را مورد بررسی قرار می دهیم. و راهکارهایی برای درمان خانگی گرمازدگی کودکان و نیز اقدامات مهم جهت درمان پزشکی این مشکل ارائه خواهیم نمود.

درمان گرمازدگی در کودکان:

همان گونه که بررسی کردیم قبل از گرمازدگی کودکان ممکن است کودک شما دچار علائمی شود که این علائم به علت گرمای وارد شده به اوست و برای درمان آن باید مراحل زیر را انجام دهید:

  • در اولین اقدام با اورژانس تماس بگیرید و شرایط به وجود آمده را برای اورژانس توضیح دهید. همچنین آرامش خود را حفظ کنید و با دقت تمام توضیحات مربوطه را انجام دهید.
  • در صورت امکان کودک را به مکانی منتقل کنید که هوای مطبوع و خنکی دارد.
  • از دیگر درمان های گرمازدگی کودکان از نوع خفیف این است که اگر سن کودک شما شش ماهه یا کمتر است؛ به او شیر دهید و در صورتی که کودک شما از شیر خشک استفاده می کند؛ سعی کنید شیر خشک زیادی به او بدهید تا مایعات بدن او تامین شود.
  • همچنین اگر سن کودک شما شش ماهه یا بیشتر است به او کمی آب بدهید.
  • سعی کنید بدن کودک را با آب خنک بشویید ولی توجه داشته باشید که آب حمام باید خنک باشد نه سرد. برای باقی روز کودک را داخل خانه نگه دارید.
  • اگر با انجام این موارد حال کودک بهبودی نیافت و راهنمایی های مسئول اورژانس هم به بهبود حال کودک کمکی نکرد؛ کودک را به نزدیک ترین درمانگاه یا بیمارستان منتقل کنید.

درمان گرمازدگی شدید در کودکان:

این مرحله از گرمازدگی کودکان بسیار خطرناک است و باید هرچه سریع تر برای پایین آوردن دمای داخلی بدن کودک اقدامات لازمه را انجام دهید. زیرا اگر سریعا اقدامی انجام ندهید؛ کودک به آسانی در این گرمازدگی  بیهوش می شود. اینک اقداماتی که برای پایین آوردن دمای داخلی بدن کودک انجام می گیرد را بررسی می کنیم:

  • در ابتدا باید برای این نوع از گرمازدگی کودکان، حتماً به اورژانس اطلاع دهید یا به کسی بسپارید که به اورژانس اطلاع دهد و خودتان مراقب کودک باشید.
  • سپس کودک را کاملاً برهنه کنید و او را در جایی خنک قرار دهید تا دمای بدن او کاهش یابد.
  • اگر کودک در معرض نور خورشید بود حتماً او را به مکانی منتقل کنید که سایه باشد و در صورت امکان او را به جای خنک منتقل کنید.
  • تا زمانی که آمبولانس برسد برای درمان گرمازدگی کودکان باید بدن کودک را با پارچه ای خیس و آب خنک مرطوب نگه دارید و او را باد بزنید.
  • از هر وسیله ای که می توانید برای باد زدن کودک خود استفاده کنید مانند پنکه برقی یا تکه کاغذ.
  • حفظ روحیه مهم ترین موضوع است بنابراین با آرامش با کودک خود صحبت کنید و او را آرام کنید.
  • در این وضع هیچ چیزی برای خوردن یا نوشیدن به کودک ندهید و از هیچ دارویی استفاده نکنید.

پی نوشت:

این اطلاعات عمومی خلاصه محدودی از اطلاعات تشخیص، درمان و/یا دارو است. این به معنای جامع نیست و باید به عنوان ابزاری برای کمک به کاربر در درک و/یا ارزیابی گزینه های تشخیصی و درمانی بالقوه استفاده شود. این شامل تمام اطلاعات در مورد شرایط، درمان ها، داروها، عوارض جانبی، یا خطراتی که ممکن است برای یک بیمار خاص اعمال شود، نمی شود. آنچه مد نظر و مطلوب است،آن است که توصیه پزشکی یا جایگزینی برای توصیه های پزشکی، تشخیص یا درمان باید بر اساس معاینه پزشک و ارزیابی شرایط خاص و منحصر به فرد بیمار باشد. بیماران باید برای اطلاعات کامل در مورد سلامتی، سؤالات پزشکی و گزینه های درمانی، از جمله خطرات یا مزایای استفاده از داروها، با پزشک صحبت کنند. این اطلاعات هیچ درمان یا دارویی را به عنوان ایمن، موثر یا تایید شده برای درمان یک بیمار خاص تایید نمی کند. اینجانب دکتر مهدی افشاری هرگونه ضمانت یا مسئولیت مربوط به این اطلاعات یا استفاده از آن را از خود سلب می کنم.

 

دکتر مهدی افشاری متخصص اطفال، کودکان و نوجوانان_ دارای بورد تخصصی

از جمله خدمات پزشکی ارائه شده در مطب  عبارتند از:  معاینات دوره‌ای کودکان، پایش دوره ای رشد فیزیکی و تکامل کودکان، درمان انواع بیماری های عفونی،گوارشی و تنفسی در کودکان و نوجوانان_ مشاوره تغذیه، آموزش و مراقبت های دوره ای نوزادان نارس، پایش و درمان کلیه مشکلات دوره ای نوزادی، ارزیابی دوره‌ای توانایی های ذهنی و جسمی کودکان

خدمات ویژه ارائه شده توسط دکتر مهدی افشاری: انجام ختنه تخصصی در مطب، ویزیت در منزل و  مشاوره آنلاین

آدرس مطب: تهران، مهرآباد جنوبی، دانشگاه هوایی جنوبی، تفرش شرقی، پلاک 193_ واحد همکف

شماره تماس:021-66602506

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + 3 =

دکمه بازگشت به بالا