دسته‌بندی نشده

بهترین متخصص کودکان تهران – 02166602506

بهترین متخصص کودکان تهران

 

متخصص اطفال ( pediatrician ) پزشکی است که وظیفه اش مدیریت سلامت کودک است. این مدیریت شامل موارد فیزیکی، رفتاری و سلامت روانی است. متخصص اطفال، برای تشخیص بیماریهای دوران کودکی و انتخاب درمانی مناسب آموزش دیده اند.

متخصص اطفال یا متخصص کودکان؛ از شاخه‌های اصلی پزشکی است و به صورت مختصر می توان گفت، به مسائل رشد و بیماری‌های کودکان می پردازد و نیاز کودکان را به پزشک متخصص و نیاز والدین را به مشاور رشد کودک مرتفع می کند.

با توجه به سلامت کودک و لزوم شناخت تخصصی بیماری‌های آنها، وجود متخصص اطفال برای تشخیص و درمان بیماری کودک ضروری است. متخصص کودکان، بررسی نکات تندرستی کودک از زمان نوزادی تا بزرگسالی آنها را برعهده دارد. این بخش از پزشکی اساسا با تمام جنبه‌های رشد و پرورش کودک و شرایط او برای محقق شدن تمام ظرفیت‌ها برای رشد سالم تا بزرگسالی را بررسی و در دسترس قرار می دهد.

سلامت کودکان در گذشته بخشی از طب بزرگسالان بود، اما در قرن نوزده و ابتدای قرن بیستم به عنوان رشته تخصصی در پزشکی در نظر گرفته شد. افزایش تدریجی آگاهی از این موضوع که بیماری های کودکان با بزرگ سالان متفاوت است، نقش عمده‌ای در تخصصی شدن این رشته داشته است. در این زمان، پزشکان متوجه شدند واکنش های کودک به بیماری، دارو‌ها و محیط، بستگی زیادی به سن او دارد.

 

وظیفه متخصص اطفال

متخصص کودکان تا ۵ سالگی بارها کودک را معاینه می‌کند تا از وضعیت سلامت جسمی و ذهنی کودک اطمینان حاصل کند. پس از ۵ سالگی، متخصص اطفال کودک را به صورت سالیانه معاینه می‌کند و وضعیت سلامت جسمی و روحی او را مورد بررسی قرار می‌دهد. به طور کلی، وظایف متخصص اطفال بدین قرار است:

انجام معاینه فیزیکی

تزریق واکسن‌های توصیه‌شده در سنین مختلف

ارزیابی رشد جسمی، رشد ذهنی و رفتارها و مهارت‌های فردی کودک در سنین مختلف و با تحلیل و مقایسه با استانداردهای موجود

تشخیص و درمان بیماری‌ها، عفونت‌ها، جراحات، شکستگی، دررفتگی و سایر مشکلات سلامتی کودک و تجویز نیاز داروهایی

ارائه اطلاعات لازم به والدین در مورد نیازهای سلامت جسمی و روحی و اجتماعی، ایمنی، تغذیه و تناسب اندام کودک

در صورت نیاز کودک به مراقبتی بیش از تخصص پزشک اطفال، ارجاع به فوق تخصص مربوطه

 

چرا کودکان به یک متخصص اطفال نیاز دارند؟

البته پزشک های خانوادگی نیز می توانند پزشک کودکتان باشد. پزشک خانوادگی مراقب کل افراد خانواده است. چند دلیل از نیاز به یک متخصص اطفال ضروری به نظر می رسد به این شرح است:

1.فقط کودکان در حیطه کاری پزشک اطفال قرار دارند. بنابراین، تجربه فراوانی در تشخیص و درمان بیماریهای کودکان دارند.

2.آموزش های ویژه ای درباره سلامت کودک دیده اند.

3.اگر کودک زود تر از موعد به دنیا آمده باشدو  یا وضعیتی از سلامتی را دارد که نیازمند نظارت ویژه است، متخصص نوزادان می تواند مراقب های بهتری ارائه دهد.

تفاوت طب کودکان و بزرگسالان

این که کودکان در حقیقت بزرگ‌سالان کوچک نیستند را می توان این گونه معنا کرد، تفاوت زیادی بین درمان بزرگ‌سالان و کودکان وجود دارد.

اندازه کوچک بدن و اندام‌های داخلی کمتر رشد کرده یک نوزاد یا کودک از لحاظ فیزیولوژیکی متفاوت هستند. این اختلافات می‌تواند دلیل مشکلات یا نقص‌های مادرزادی و مسائل مربوط به رشد باشد که بیشتر مختص بیماران نوزاد است. تفسیر متخصص اطفال از علائم، تشخیص و تجویز داروها و درمان‌های دیگر همگی براساس سن بیمار است.

 

متخصصان کودکان

بسیاری از متخصصان اطفال به عنوان پزشکان مراقبت های اولیه فعالیت می کنند. این نوع پزشک متخصص اطفال، معاینات منظم مربوط به سلامتی را انجام می دهد. آنها طیف گسترده ای از شرایط بهداشتی عمومی را تشخیص می دهند و درمان می کنند، واکسیناسیون انجام داده و توصیه های بهداشتی مناسبی به کودکان و والدین یا مراقبانشان ارائه می دهند.

سایر متخصصان کودکان در درمان بیماری ها یا محدوده های سنی خاص تخصص دارند که نمونه هایی از زمینه های تخصصی اطفال به این قرار است:

متخصصان اطفال با تخصص کودک آزاری؛ آموزش، تجربه و مهارت تخصصی مورد نیاز برای بررسی مورد سوء استفاده یا غفلت واقع شدن کودک را دارند و می توانند به این کودکان کمک کنند.

متخصصان اطفال تکاملی- رفتاری؛ تکامل رفتاری کودکان و نوجوانان را ارزیابی می کنند. متخصصان این رشته مشکلات تکاملی، یادگیری و رفتاری را در کودکان و نوجوانان را تشخیص داده و درمان می کنند.

متخصصان طب نوجوانان؛ بر مراقبت در دوران نوجوانی، در حدود ۱۱ تا ۲۱ سالگی تمرکز دارند.

متخصصین اطفال مراقبت های ویژه، به تیم هایی از متخصصان مراقبت های بهداشتی که به درمان کودکان در شرایط بهداشتی ناپایدار یا بحرانی می پردازند کمک می کنند. این متخصصین اطفال، معمولاً در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان مستقر هستند.

متخصص قلب و عروق کودکان؛ بیماریهای مختلف قلبی را در کودکان تشخیص می دهند و درمان می کند.

متخصصان انکولوژی کودکان؛ در تشخیص و معالجه انواع مختلف سرطان در کودکان تخصص دارند.

نفرولوژیست های کودکان؛ در درمان بیماری هایی که بر دستگاه ادراری تأثیر می گذارد، از جمله عفونت های ادراری و بیماری های کلیوی تخصص دارند.

متخصصان روماتولوژی کودکان؛ در درمان کودکان و نوجوانان با اختلالات اسکلتی عضلانی مانند آرتریت روماتوئید کودکی و درد مزمن فعال هستند.

متخصصین غدد اطفال؛ در دستگاه درون ریز و هورمون هایی که تولید می کند تخصص دارند. متخصص غدد ممکن است در کودکان شرایط مختلفی از جمله دیابت کودکان را درمان نمایند.

متخصصان مغز و اعصاب کودکان؛ اختلالات عصبی را در کودکان درمان و مدیریت می کنند. شرایط عصبی که در دوران کودکی وجود دارند ممکن است در بزرگسالی پایدار بماند. متخصصان مغز و اعصاب اطفال بر مراقبت کودکان از تشخیص تا نوجوانی نظارت می کنند.

متخصصان ریه کودکان؛ کودکانی که مشکلات تنفسی و بیماری های ریه دارند را تشخیص داده و درمان می کنند.

متخصصان نوزاد؛ به مراقبت از نوزادان قبل، حین و بعد از تولد می پردازند. آنها همچنین نوزادان نارس و نوزادان در مراقبت های ویژه را درمان می کنند.

متخصصان گوارش اطفال؛ مراقب سلامت دستگاه گوارش کودکان هستند و مشکلات مربوط به گوارش اطفال را درمان می کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا